avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea angajatei in timp ce se afla in plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea angajatei in timp ce se afla in plata stimulentului de insertie

Buna ziua,
Mi s-a inmanat decizia de concediere, ca urmare a desfiintarii postului, din motive neimputabile, incepand cu data de 1 noiembrie 2015. I-am trimis angajatorului adeverinta care sa ateste faptul ca sunt in plata stimulentului de insertie, iar acesta nu a dispus anularea deciziei de concediere.
De asemenea, dupa ce am primit decizia de concediere am aflat ca sunt insarcinata si i-am trimis angajatorului instiintare. Mi-a trimis inapoi raport de evaluare a riscului la locul de munca, semn ca a anuntat la ITM, precum si decizia de program redus la 6 ore, si act aditional la C.I.M cu program de 6 ore incepand cu 1 septembrie. Este nevoie si de actul aditional la C.I.M? Stiu ca programul redus este drept al gravidelor si nu afecteaza drepturile salariale.
Eu am ceva probleme cu sarcina (amenintare de avort, trebuie sa stau cat mai mult in pat) si sunt in concediu medical in perioada 1 - 30 septembrie, iar medicul ginecolog a spus ca imi va da concediu de risc maternal in continuare. Reamintesc ca decizia de concediere nu este anulata. In cazul in care intru in concediu de risc maternal, concedierea ramane valabila? Ce imi ramane de facut? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 29 Septembrie 2015
Decizia de concediere nu o mai pot ataca in instanta pentru ca au trecut cele 45 de zile de cand mi-a fost trimisa (pe 1 iulie). Voi depune o sesizare la ITM.
Nu trebuie sa primesc si o decizie de incetare a CIM? Aceea se poate ataca in instanta?
Decizia de concediere este chiar decizia de incetare a c.i.m.

Sigur ceea ce ati primit in iulie este decizia de concediere ? Ne puteti posta textul documentului primit?
Da, este decizia de concediere, asa scria si pe nota de inventar atasata ei, si este din data de 01.07.2015
Textul:
Avand in vedere:
- desfiintarea postului de "programator" ocupat de angajata X
- terminarea contractului (unic) pe care societatea l-a avut cu Y
- lipsa de cerere a companiei Z (care este in prezent noua si unica companie partenera) pentru programatori
- neidentificarea de contracte cu posibili parteneri care sa solicite specialitatea "programator"
- lipsa totala de activitate a angajatei pe toata perioada de la revenirea definitiva din CCC
- pierderile finaciare pe care societatea le inregistreaza din cauza lipsei totale de activitate a angajatei
- respectarea prevederilor art. 25 din OG 111/2010
- prevederile art 65, 75 Codul muncii
Decide:
- desfacerea CIM al angajatei cu data de 1 noiembrie 2015 conform art. 65 din Codul muncii pentru motive ce nu tin de persoana angajatului
- acordarea unui preaviz de 20 de zile lucratoare, incepand cu data de 1 octombrie 2015
- zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi platite.
Impotriva acestei decizii, angajata se poate adresa cu contestatie la tribunalul din raza teritoriala a domiciliului sau a locului de munca in termen de 45 de zile de la comunicare, cf art 210 si 211 din legea 62/2011
In conditiile acestea, consider ca termenul de contestare incepe sa curga de la data de 01.11.2015 si nu de la data de 01.07.2015.
Prin "de la data comunicarii", eu intelesesem de cand mi-a trimis-o. Dar are sens ce spuneti, ca poate pana la 1 noiembrie, decizia se anuleaza...
Deci in momentul de fata, pot face si altceva in afara de a astepta ce se intampla in continuare?

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru pentru gravide anieta anieta Buna seara, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema: Am o salariata gravida care a facut cerere pentru reducerea cu o patrime a duratei ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Andreeapetruta1988 Andreeapetruta1988 Buna ziua!sunt insarcinata in saptamana 16,imi pot lua medical acum pana intru in prenatal?ma doare spatele si nu mai pot lucra din cauza ca lucrez 13 ore ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata are obligatia sa declare sarcina la itm si medicina muncii? danielraduclarinet danielraduclarinet Buna ziua, avand in vedere ca este angajata la o firma care sediul il are in alt oras, iar la locul de munca nu exista resurse umane, angajata este obligata ... (vezi toată discuția)