avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
Poate omul s-a intors la 3 noaptea dintr-o calatorie si nu a putut sa isi parcheze masina pe locul platit. Mi se pare normal sa vi se dea amenda. Daca va ridica stergatoarele ati fi parcat acolo si data urmatoare (ca stim toti cum sunt romanii), asa va veti gandi de 2 ori inainte.
Cuantumul amenzii - aici depinde de legiuitor si la prima vedere pare intr-adevar foarte mare. O masina ridicata se recupereaza cu cca 200 euro si acea masina in principiu incomodeaza circulatia, de ce aici este dublu pentru o simpla parcare pe locul altcuiva nu pot sa imi explic.
hai sa clarificam un pic situatia. in primul rand e vorba de sectorul 6. daca stiti situatia locurilor de parcare si a platformelor care ridica masini non-stop, bine. daca nu interesati-va. treaba este in felul urmator: am ajuns acasa dupa orele 23 si nu am gasit nici un loc de parcare uzual. asa ca am parcat pe un loc marcat pe carosabil cu vopsea dar fara nici o tablita de avertizare cum ca ar fi platit. alaturi mai erau alte 5-6 spatii goale (vreo 2-3 cu tablite). a doua zi am plecat de acolo in treaba mea. deci: nu fac asa ceva constant - poate ca ar fi ajuns un avertisment si daca mai faceam o data eram de acord cu amenda. doi: amenda pentru parcare neregulamentara de la politia circulatie (aia cu platformele) este de aprox. 150 lei. de aici pana la 1500 - 2500 lei mi se pare ridicol (amenda de la politia comunitara...). si, apropo, edx: suntem cu totii romani pentru ca asa ne obliga sistemul si nu ne lasa nici o portita sa traim (si mai e si traditia...).

multumesc.
Ce sistem? Care traditie?
Invers v-ati gandit cum ati fi reactionat? Poate respectivul proprietar era la al nspelea care se astepta doar sa i se ridice stergatoarele si-atat. Tablitele cu nr. de inmatriculare sunt optionale si, poate, ilegale. In schimb sunt sigur ca exista pe un stalp, in apropierea parcarii, un semn MARE de P(arcare) cu abonament X locuri!
Subscriu la faptul ca amenda e intr-adevar mare dar poate asa se invata mai repede si mai usor o astfel de lectie! Daca ar fi fost 20-30 RON sigur nu v-ar fi pasat a doua oara!
Bunica spunea ca nu are rost sa ii canti arii unui magar ... -fara nici un a-propous. Nu stie decat daca i se arata batul.
Asa si cetateanul roman. Daca era el civilizat .. nu era nevoie sa il amendezi. Nu cred ca are relevanta cat a stat. Relevant este ca nu ai voie.... sub nici o forma ... sa ocupi locul altuia.
So .. daca onor cetatenii nostri nu stiu decat de amenzi .. sa ii amendam ... si daca tot ii amendam .. sa ii amendam serios.
De ce cetateanul german nu ocupa parcarea altuia ? de ce cetateanul german iese din casa la ora 7 cand vine masina de gunoi sa isi mute masina ca sa poate trece masina de gunoi?
Pentru ca amenzile sunt imense.:)
Si mie mi se intampla sa nu gasesc loc de parcare cand ma duc in alta parte. Il intreb pe cel la care sunt invitat daca pot sa parchez acolo .. daca e locul cuiva. Daca nu .. unde pot parca .... Daca nu am unde.. parchez pe locul proprietarului .. sau parchez in asa fel incat sa il blochez pe proprietar dar sa nu deranjez pe altii. Nu prea s-a intamplat sa nu gasesc o solutie.
Sunt solutii .. bun simt sa avem ...
Si sa n-o uitam pe cea mai simpla: nr. de telefon sau de interfon/apartament lasat la vedere pe bord! :rtfm:

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)