avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
chiulea nicolae a scris:

.. mai oameni buni, am parcat o data pe un loc al altuia

Numai propozitia asta ar trebui sa va faca sa reflectati si sa constientizati ca ati gresit si gata! In plus ar trebui sa va controlati si limbajul. Nu suntem tocmai la coltul... parcajului!
Oricum e dreptul dvs. sa sesizati, sa reclamati, sa etc. ... pe toti cei care incalca dispozitiile articolului mentionat dar v-ati gandit ca e posibil sa anunte cineva Politia Rutiera cand traversati prin loc nepermis?Codul rutier are si el articole care sanctioneaza aceste fapte, nu?

PS: "Hotul neprins negustor cinstit se numeste!";)
Sunt posesoarea unui loc de parcare de resedinta in sectorul 2. Locul este al meu 24 din 24, in cazul in care il gasesc ocupat indiferent de ora pot suna la politia comunitara si ei rezolva problema. Il cauta pe proprietar, sau se deplaseaza la locul de parcare si lasa notificare sau amenda. Este normal atunci cand locul este gol sa parchezi, dar este DE BUN SIMT sa iti lasi un numar de telefon in parbriz unde sa poti fi gasit. Si eu plec cu masina la servici si parchez unde gasesc loc. Intr-una din zile am parcat pe o gura de canal. Avand in vedere ca aveam un afis in masina cu nr de telefon am fost sunata de cei de la Apa Nova sa ma prezint sa mut masina ca sa poata desfunda canalul. Ma gandesc cu groaza ce puteam pati daca nu aveau cum sa dea de mine. Masina ridicata, roti taiate, urme de cheie. Cum bine a spus cineva , romanul nu stie decat de bat. Pacat, ca multora dintre noi le este greu sa incerce sa apuce pe drumul civilizatiei.
user chiulea nico..incercati sa realizati ca acest forum nu se doreste continuarea parcarii unde va produceti dvs repertoriul suburban.Forumul are un regulament ,iar aceia care posteaza se prezuma ca apeleaza la aceasta forma de informare cu respect si cu buna credinta,aspecte care nu se regasesc in comportamentul dvs verbal,evident necivilizat si jignitor -in mod repetat manifestat.
Pe viitor daca intelegeti sa mai postati pe forum ,daca apreciati ca detineti minime calitati ,este de preferat sa participati si sa contribuiti activ la mentinerea unui dialog desfasurat in termeni civilizati si cu mesaje strict la tema.
Buna ziua o intrebare de bun simt oare nu toti cetatenii sunt egali si dece uni cetateni sunt mai egali decat altii .In anumite sectoare sau orase din tara ai un orar in care daca esti intr-o anumita zona si gasesti un loc liber de parcare (pe timp de zi) poti parca fara probleme 1-2-3 ore sau 10 min si in alt sector nu poti parca ba dinpotriva esti pasibil de o amenda astronomica 1 500 lei pana la 2.500 lei. direct fara advertisment .Oare nu se face o anumita discriminare?
1. Puteti intreba la primaria respectiva (ADP-ul de pe langa primarie) ce regim orar au parcarile inchiriate;
2. Puteti contesta amenda respectiva pe motiv ca nu erati sub nicio forma instiintat asupra acestui regim orar;
3. Puteti da in judecata primaria respectiva pentru faptul ca nu a pus placute de atentionare asupra regimului orar al acelor locuri de parcare.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)