avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
e adevarat ca am gresit dar cuantumul amenzii este infiorator de mare. nici daca savarseam 3-4 contraventii in trafic nu cumulam asa o mare amenda.
legea este [ link extern ]
la pagina 107 gasiti articolul cu pricina
cineva mai sus ( avocat fiind) spunea ca in Germania plateam 2000 de euro amenda. m-am interesat si am aflat ca amenda maxima este de 640 euro pentru aceasta speta si se aplica numai daca este la a doua abatere, prima fiind sanctionata cu ...avertisment.
in alta ordine de idei, in cartierul Dr Taberei nu mi se pune la dispozitie nici o facilitate sau alternativa la transport, nu exista metrou, nu exista tramvai decat pe o singura ruta de iesire, exista doar linii de transport in comun supraaglomerate si ineficiente ( troleu si bus care nu au banda separata de transport), nu exista banda pentru biciclete, etc - acolo in Germania toate acestea exista stimate domn avocat.
mai mult decat atat, in cartierul meu nu pot inchiria un loc de parcare pentru ca ... nu sunt. alternativa cu lasi masina mai departe si mergi pe jos nu se poate aplica pentru ca nu sunt alte locuri. ce sa fac, sa las masina la Regie si sa ma duc acasa pe jos pana in Ghencea?
oare domnul avocat care banuiesc ca are loc inchiriat pe ceva maruntis si fara licitatie de la ADP ( dar cu multa spaga) poate sa fie impartial? eu cred ca nu.
fiecare dintre noi vedem cum " proprietari" de astfel de locuri profita la maxim de avantajul creat: au loc de parcare pentru masina noua a familiei, iar cea veche de obicei Dacie o tin pe un loc unde se poate parca dar fara plata. evident pe cea din urma nu o mai muta de acolo astfel incat nu au probleme si stres precum ceilalti fraieri, lasandu-ne pe noi sa cautam in miez de noapte locuri. si unul ca acesta suna noaptea la politie...

si un avocat ca cel de sus le tine apararea, trebuie sa ma mut stimate...? sa ma duc la tara pentru ca sistemul face diferentieri intre cetateni?

domnule chiulea nicolae

imi permit sa ma bag in discutie si sa va spun ca, intr-adevar, autoritatile sunt de vina ca nu exista suficiente locuri de parcare, ca nu ofera alternative pentru transportul in comun, insa la fel de vinovat sunteti si dvs, iar amenda o meritati cu varf si indesat. Ca ea este prea mare, este de discutat.
Imi permit sa va adresez o intrebare. Daca toaleta din apartamentul dvs. este ocupata de un memebru al familiei foarte mult timp cum procedati? Banuiesc ca nu va faceti nevoile in casa.
asa si cu locul de parcare. Nu puteti parca pe un loc platit de altcineva, iar argumentul sa fie ca nu am gasit loc in alta parte. repet, de acord ca unii primari sunt incompetenti, spagari si ce vreti dvs, dar pentru haosul din societate si noi, cei de rand, avem o mare vina.
In principiu aceste lucruri se rezolva daca este intelegere. Nu aveati unde sa parcati si ati parcat pe alt loc liber la ora aceea. Ati lasat in bord un numar de telefon in caz ca se intoarce proprietarul? Daca da si nu v-a sunat este pur si simplu rea vointa. Daca nu nu avea ce face.
Mi se intampla sa se blocheze aleea de acces la bloc de cate unul si altul. Daca este un numar de telefon sun sa vina sa elibereze. Daca nu chem politia sa o ridice. Inteleg ca statea poate putin si nu avea unde sa o lase dar daca nu se gandeste de loc la ceilalti ci doar la el merita sa ii fie ridicata.
Referitor la cuantumul amenzii repet - este exagerat de mare pentru acest lucru. Dar cum este hotarata in consiliul local tot acolo se poate reduce.
Cautati eventuale greseli de procedura in intocmirea procesului-verbal, vedeti daca era marcata parcare platita, vedeti poza de atunci (daca nu era trecut pe loc nr. de inchiriere cum demonstreaza ca exact acela este locul platit si nu cel de alaturi) etc.
OK, inteleg ca merit cu varf si indesat aceasta amenda, cam aspra.
cati dintre cei care au contract cu ADP respecta conditiile din lege?

Art.21. In toate categoriile de parcaje publice sunt interzise:
a) blocarea accesului in parcaj;
b) efectuarea de lucrari de reparatii ~i intretinere a autovehiculului
in perimetrul parcajului;
c) amplasarea de dispozitive de mentinere Iibera a locurilor de
d) amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje sau inscrisuri
care sa indice sau sa sugereze rezervarea locurilor de parcare, fara avizul
Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucure~ti.

amenzile sunt:

dupa cum vedeti, daca cititi atent din cele 4 aliniate a,b,c,d - 3 sunt specifice chiriasului, oare de ce ma face sa cred ca acest articol 21 este menit acestuia si inclusiv aliniatul a. se refera tocmai la el sa nu bloccheze accesul in parcaj ( nu in PARCARE) - parcajul se refera la o portiune publica amenajata pentru parcari, si in general ( pe afara) se folosesc marcaje specifice domeniului circulatie si nu linii trasate cu vopsea de oua.

In al doilea rand, am trecut de cateva ori prin zona sa vad masina reclamantului, ( spirit de revansa), si am gasit de fiecare data aceeasi masina cu alte numere decat cele trecute in contractul de inchiriere. sa presupun ca locul este subinchiriat, este alt infractor care ocupa abuzib spatiul de 3 zile incontinuu ? din cate am citit in lege si acest lucru se amendeaza, dar, pot face si eu plangere ca un cetatean cinstit si dezinteresat sau este obligatoriu sa vina de la proprietar cererea?

sau daca vad ca-si spala masina ( o intretine conform alin. 21 lit. b) pot face si eu plangere la politie? sa vina sa constate?

deci ne mananca in cur pe unii care vor sa fie moralisti, atat timp cat nu va afecteaza .. mai oameni buni, am parcat o data pe un loc al altuia, nu credeti ca sunteti prea patimasi in sfaturi?


Art.22. (1) Constituie contraventii ~i se sanctioneaza urmatoarele
a) nerespectarea prevederilor art.10 lit.a), art.11 Iit.b) ~i c), art.16
Iit.a) ~i b), art.19 lit.a)-c) ~i art.20 lit.a)-c), cu amenda de la 500 la 1.000 lei;
b) nerespectarea prevederilor art.9, art.10 Iit.c), f) ~i g), art.11
lit.d)-f), art.16 lit.c)-e) , art.18, art.19 lit. e)-h), art.20 lit.e) ~i art.21 lit. a)-d~, cu
amenda de la 1.500 la 2.500 lei.
(2) Cuantumul amenzilor poate fi actualizat anual in conformitate
cu prevederile legale.
(3) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult
48 de ore de la data incheierii procesului-verbal de constatare ~i sanctionare a
contraventiei jumatate din minimul amenzii.
(4) Pentru nerespectarea prevederilor art.21 Iit.c) ~i d) se va aplica
~i masura ridicarii fara preaviz a dispozitivelor. Daca prin nerespectarea acestor
prevederi se deterioreaza suprafata carosabilului sau a trotuarelor,
contravenientul va plati despagubirile necesare aducerii la starea initiala a
suprafetei.
(5) Constatarea contraventiilor ~i aplicarea sanctiunilor din acesta~
hotarare se fac de catre politie, precum ~i de catre imputerniciti ai Primar.u!ui
General al Municipiului Bucure~ti. Constatarea contraventmOi ~i aplicarea
sanctiunilor pentru nerespectarea art.11 se fac ~i de catre imputerniciti ai
primarilor sectoarelor Municipiului Bucure~ti, pentru parcajele de re~edinta
aflate pe teritoriul sectorului respectiv.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)