avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
Sa va intreb ceva d-nul chiulea ,daca vecinul venea la ora trei si cu bun simt ,cum ziceti dvs va ridica stergatoarele si dupa aceea .deh ca trebuie sa parcheze si el undeva ,ocupa o alta parcare.Proprietarul parcarii respective venea la ora 4 si suna la politie si il amenda pe proprietarul parcarii ocupate abuziv de dvs.
Intotdeauna trebuie sa vedem si partea cealalta a strazii.
Cat priveste amenda e cam mare dar pentru ca ati primit-o nu puteti invinovati proprietarul parcarii.
Pana la urma care sunt orele in care se poate parca si pe un loc platit de altcineva? stiam ca 10-18. asa mai e ?
acel proprietar vezi doamne a platit 70 ron pe un an intreg si eu fraierul trebuie sa platesc o amenda echivalenta cu 3 salarii minime pe economiepentru o noapte de parcare.
halal justitie.ce nebuni stabilesc amenzi de genul acesta? daca ar fi cumparat acel loc treaca mearga dar asa ? la blocurile nou construite un loc de parcare cumparat costa 10000 euro - aici poti spune ca incalci un drept daca ocupi abuziv locul.
eu incercam sa gasesc o cale de rezolvare cu sprijinul unora de aici si din pacate am intalnit numai moralisti.
va urez si voua sa aveti parte de nedreptati de genul acesta.
domnule chiulea nicolae ... in acel proces verbal este scrisa si legea/articolul/aliniatul pe care l-ati incalcat si in baza caruia ati fost amendat. macar din curiozitate, ati incercat sa cautati pe net acel paragraf ? ... macar sa vedeti daca nu cumva s-a strecurat o greseala de scrierre a amenzii, stiut fiind faptul ca nu sint prea multi cei care s-au obisnuit pe deplin cu trecerea de la leii vechi cu cei noi. este posibil sa fie o greseala de un zero pus in plus, astfel putin contesta amenda in instanta.
PS ... chiar era asa greu sa postati un numar de mobil in geam, pantru a fi scutit de o astfel de "surpriza" ?
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
ContSters61266, utilizator
Mi-ati luat vorba din gura d-le Felix.
A gresit omul, a gresit ! Acum poate-l ajutam cu un sfat. Asa as face si eu. Imediat de vazut legea , articolul si poate este o greseala. Poate fi o greseala a sumei , o greseala de incadrare in lege, etc. Se poate merge rapid la institutia care a dat amenda si se rezolva acolo cu o amenda mai mica sau deloc. Se poate plati jumatate din suma in 48 de ore. Se poate cvontesta PV si in instanta , daca are o greseala cat de mica, se anuleaza PV si implicit amenda. Nu costa nimic aceasta contestare a PV de amenda.
Ati incercat ceva din acestea sau ceva asemanator ?
Bafta !
P.S. Eu sunt convins ca daca se anuleaza PV si nu platiti nimic , o sa tineti minte mult timp si nu o sa mai repetati greseala. E destula pedeapsa cat aveti de umblat.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)