avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Proprietatea nu se pierde pur si simplu, dar nici nu iti baga nimeni in traista. Daca nu vrei sa o pierzi, atunci platesti si/sau te judeci cu ocupantul ala, nu stai cu mainile in san si astepti ca statul sa iti garanteze proprietatea.
Andreea, nu merita. Are dreptate felix, uneori faptele bune se pedepsesc. Asa am patit si eu aici...
Incerc sa le spun oamenilor ca au niste pareri gresite despre anumite legi si primesc in schimb injurii mai mult sau mai putin ocolite ca apar raufacatori!
Nu cred ca are rost sa incerci sa mai convingi pe cineva care nu citeste ce scrii, nu accepta nici cu evidenta in fata ca asa e peste tot in tarile civilizate.
Daca cineva vrea sa creada ca majoritatea legislatiilor tarilor demostratice sunt proaste si ca dreptatea o detin ei, cei cativa care li se impotrivesc, lasa-i sa faca o revolutie.
Nici nu deosebesc posesia de proprietate, pierderea de bani de pierderea imobilului, e inutil. Am dat exemplul arendasului, nu a venit nimeni sa spuna punctual cum ar vedea situatia, ca nu are iesire corecta conform ideologiei lor...

Daca vreun moderator considera deplasat mesajul meu, il poate sterge. Nu am vrut sa impun vreo idee sau sa denigrez drepturile cuiva, am incercat doar sa zugravesc o imagine asupra legiferarii raportului dintre proprietar si cei ce-i folosesc proprietatea.
Se pare ca am gresit.
In cazul arendasului nu ai voie sa ii distrugi recolta; la fel in cazul chiriasului nu ai voie sa intri peste el. Noi discutam despre o folosinta fara acordul proprietarului. Daca cineva seamana grau pe terenul meu si eu ma duc si ar pentru ca vreau sa seman ovaz am dreptul sa fac asta. Daca acel cineva are un contract de arenda cu mine eu nu mai am acest drept. Nu suntem chiar imbecili cu toate ca nu suntem juristi.
Legile sunt cum sunt - bune, proaste astea sunt - eu consider ca o lege care da unui utilizator fara drept mai multa valoare decat unui proprietar este proasta. Da, sunt de acord ca legea sa apere chiriasii - dar pe aceia cu acte in regula - nu ii opreste nimeni sa incheie contract de inchiriere legal chiar sunt obligati.
Si cealalta problema tine de ineficienta justitiei ca si timp de finalizare a proceselor - nu stiu daca si in alte tari un proces de evacuare dureaza 3-4 ani, daca asa este mea culpa si imi cer scuze.
Nu intotdeauna un proces de evacuare dureaza 3-4 ani.Depinde.
Aspectul respectarii dreptului exista insa exista problema cu obtinerea hotararii judecatoresti.
Nu confundati dreptul de proprietate cu aspectele ce tin de dreptul de executare silita.
Doar executorul judecatoresc are dreptul conferit de lege de a evacua persoana.
Eu m-as fi asteptat de la avocatii ce au postat aici sa aiba doua puncte de vedere - sa spuna cum ar fi aparat proprietarul ce vrea sa isi elibereze casa si se duce eventual si schimba usa (punctul lui ralu21) si cum ar fi aparat utilizatorul abuziv al apartamentului (punctul lui avlil). Tocmai pentru ca legile sunt interpretabile exista instante de judecata care sa decida ce interpretare este cea corecta. Aici fiecare si-a pledat interpretarea proprie a acestui conflict. Nu a postat inca nici un judecator :D, poate el ar fi fost in masura sa spuna cine are dreptate. Oricum m-am lamurit - daca voi fi vreodata in situatia de a ocupa un apartament fara voia proprietarului sigur o voi vrea pe avlil ca avocat iar daca voi fi in situatia proprietarului o voi dori pe ralu21. Decizia finala oricum este a judecatorului.

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)