Edx, cand am spus ca e scump ma refeream exact la faptul ca poate sa aiba diverse de plata, fie pentru imobil, fie pentru chirias. Trebuie sa fie constient de asta, daca nu e constient, tot aia e. Dar am scris deja asta:
Felix, in cazul ca proprietarul pierde apartamentul din cauza datoriilor il pierde ca nu a avut bani sa fie proprietar; el trebuie sa stie ca datoreaza catre asociatie cheltuielile de intretinere, indiferent cine si daca sta cineva acolo (unele cheltuieli se datoreaza oricum).
Ca si chiriasul are la randul lui o datorie, e altceva.
De asemenea, am mai sous si despre celelalte lucruri, ca nu e vorba de tara cu legi proaste, ci de o lume (daca vreti sa o luati asa de legi proaste.
Dar daca asta e regula, inseamna ca cei ce se opun sunt exceptia.
Despre CEDO si asta protejeaza identic domiciliul: "Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale." Art. 8 alin. 1. Da, stiu caz la CEDO.
Cat despre durata proceselor, nu e vina judecatorilor. Eu va spun ca toate cele 100 de dosare de la Judecatoria sector 1 nu pot fi citite, facute incheieri, hotarari, pronuntari, citatii, adrese... in 5 zile lucratoare! Ca atat au!
Inseamna cam 5 zile * 10 ore = 50 de ore, deci 30 de minute pe dosar.
V-am spus ca una din cele 5 zile e sedinta de instanta? Pe langa sedinta aia care tine, de regula de la 8:30 pana pe la 3 sau 7 seara, le raman patru zile. Deci ca sa aiba 30 de minute de dosar trebuie sa lucreze cam 12,5 ore pe zi!
Daca dv. reusiti mai bine, ok, eu nu as accepta sa muncesc in conditiile astea.
Problema justitiei e inca de bani, nu sunt bani nici de citatii sau de toner la imprimanta, nu au uneori cu ce sa printeze hotararile si justitiabilul urla (cu dreptate) ca a durat 6 luni sa-i vina hotararea...
Andreea, eu ma indoiesc de faptul ca asociatia poate cere banii chiriasului... nu vad temei, proprietarul raspunde pentru cheltuieli in fata legii.
Daca asociatia e de acord, abia atnci cred ca se poate, nu? Ce zici?