AVLIL a scris:
Si cu titlu la baza, corect...
NU am fost indeajuns de clara: sa fii proprietar e scump. Nu-ti permiti sa fii proprietar, iti poti pierde aceasta calitate. Nu-ti permiti o masina scumpa, o poti pierde. La fel cu toate bunurile. E simplu.
Am spus chirias generic, acelasi lucru il poate face si un tolerat pentru a se apara.
Cu executarea am mai explicat, devine obositor sa explic ceva si sa fiu intrebata despre acelasi lucru.
ati spus un mare adevar ... acel proprietar isi poate pierde calitatea de proprietar tocmai din cauza unui chirias care s-a instalat fara forme legala intr-o proprietate care nu-i apartine, si la care nu contribuie in niciun fel dpdv financiar.
din cite cunosc, constitutia romaniei GARANTEAZA proprietatea. pai in ce fel imi garanteaza mie statul proprietatea daca acel chirias are mai multe drepturi decit mine ?
un proprietar are un document de proprietate asupra acelui imobil. un chirias poate sta la domiciliul unui proprietar (privat sau de stat) in baza unui document de inchiriere, concesionare, etc, dar actul trebuie sa existe. daca acest act nu il detine, de ce politia nu-l poate da afara din casa, ca doar nu are niciun drept dpdv legal sa stea acolo ?
au fost aratate la tv in nenumarate reportaje o multime de "chiriasi" instalati in apartamentele statului care au fost evacuati. de ce n-ar avea acelasi drept un proprietar privat al unui imobil ?
@annajeanette ... calitatea de chirias al unui imobil este data de actul de inchiriere al acestuia pe o anumita perioada (trebuie sa fie si in termen). in lipsa acestuia, el este un intrus in acel imobil si eu consider ca poate fi evacuat de acolo imediat