avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Si eu as schimba imediat usa sau yalla apartamentului dar as retine toate lucrurile existente acolo in ideea de a-l forta pe chirias sa plateasca intretinerea . Cu martori, cu proces verbal, etc. In acelasi timp as face plangere impotriva acestui chirias la toate autoritatile inclusiv la ministru. L-am lasat sa stea in apartament fara sa-i cer un leu pentru a avea grija de apartament , doar cu obligatia de a plati la asociatie cotele de intretinere.iar chiriasul ( om ce cunoaste legea si e pus sa o aplice ), a creat restante, penalizari, etc.As actiona imediat si in instanta dar asistat de un avocat.
Solutia propusa de mine exclude orice notificare. Adica il anuntati ca veniti? Ca sa vina si el cu prietenii lui politisti?
Nu vedeti ca el merge pe intimidare, tocmai datorita functiei?
Iar politistul care v-a spus ca sa nu spargeti usa propriei case, e... politist.
Daca faceti notificare, sau incercati varianta unu eventual contract de inchiriere, va taiati singur craca de sub picioare, pentru ca orice inscris prin care Dvs. admiteti prezenta politistului in casa implica acordul Dvs. Si cu asta, va incriminati singur, ca el o sa sustina ca Dvs. n-ati vrut sa ii faceti contract de inchiriere, si ca intelegerea era ca Dvs. sa platiti si intretinere, si lumina, si gazul etc.
In varianta "usa noua luni dimineata", costurile Dvs. sunt:
- 400 lei usa
- 3.000 restanta la intretinere
- 3-400 lumina, sau cat este.
- niste beri pentru prietenii Dvs.
Avantaje: redeveniti proprietar si va linistiti.
In orice alta varianta, procesele si stresul va vor face sa platiti un pret mult mai mare.
Cu stima,
@ralu21, si totusi..stiu ca daca nu exista un contract e ca si cum chiriasul nici n-ar sta acolo. Dar daca politistul vine cu martori care confirma faptul ca el timp de un an de zile a locuit acolo? Ce fac in cazul asta?
Multumesc!
ralu21,
faptul ca a fost in audienta la comandant unde – banuiesc – a expus situatia reala cred ca ar putea fi dovada ca proprietarul admite (a admis) prezenta politistului in casa, deci si-a dat acordul si acum vrea sa il evacueze pt ca nu plateste chirie si nici nu se sinchiseste de celelalte cheltuieli...

Sigur, politistul ar putea spune ca proprietarul n-a vrut sa ii scrie un contract etc (dar pe ce considerent ar afirma ca proprietarul s-a obligat, practic, sa il intretina?) – dar aceasta ar insemna sa se incrimineze si el... pt ca are nevoie de viza de resedinta pt a locui acolo legal (cu sau fara a plati chirie). Apoi, politistul, acceptand ideea de a avea cunostinta ca un cetatean castiga bani (din chirie) pt care nu plateste impozit inseamna... ilegalitate (complicitate la... evaziune fiscala – usor exagerez, dar nu prea mult).
Daca politaiul nu are resedinta trecuta in C.I este clar pe langa dispozitiile legale...
Asa ca, politistul ar trebui sa plece... pt ca si el ar avea de pierdut...

Oare n-o fi plecat? A fost vazut de cineva ca in ultimul timp a mai locuit acolo?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
trope_doi, utilizator
Pai cum sa aduca martori care sa confirme ca el a stat ilegal??:D Tocmai el, un politist? Si martorii in ce proces sa ii aduca????? Intr-unul in care el sa va acuze ca ati refuzat contractul de inchiriere??? Pai atunci spuneti si Dvs. asa:
da, sunt de acord sa inchei contractul, dar conditiile erau asa: 1.500 de Euro pe luna+ toate cheltuieile casei... Eu am vrut sa il semnez, dar el n-a vrut.. Ce, exista vreo notificare din partea lui sa va prezentati la semnare????
Si, sa zicem ca i-ati dat chitanta pt chiriile platite.. dar, nu cred...B-)), imi imaginez ca acestea nu insumeaza valoarea asta... Si atunci, cine ar beneficia de pe urma acestei actiuni?? In niciun caz el.. ca s-ar scoate singur bun de plata pentru vreo 17.000 de euro.
Am raspuns detaliat acestui topic pentru ca ma revolta situatia, si pentru ca am experienta rezolvarii unor astfel de situati, in ambele feluri: si cum v-am spus Dvs., si in instanta.
Si cred ca si "chiriasul" Dvs. stie variantele, si de aia sta linistit... stie ca a bagat frica in Dvs. , pe de o parte, iar pe de alta parte, un avocat bun il tine la dvs. in apartament pana la pensie....=D>
Repet: nu exista nicio infractiune care sa pedepseasca proprietarul ca isi schimba usa la apartament....:P

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)