avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Doamna Draga (annajamette)
Nu e vorba de orgoliu de avocat, de jurist, de nimic altceva aici, decat de problema omului, ca de aia facem voluntariat aici pe forum, si Dvs., si eu, nu-i asa?? Nu intru in polemica cu Dvs. pe tema asta, ca nu e locul discutiei.
Dar, discutia avea premisa ca politistul nu e chirias.... asa ca mai gandti-va.
Cu stima,

ralu21 a scris:

Daca el nu e acolol, practic nu il evacuati, ci, SCHIMBATI USA PROPRIULUI APARTAMENT.

Felicitari @ralu21 !!!=D>
Citind acest topic am avut imaginea duelului lui d'Artagnan cu viitorii lui prieteni din Cei trei muschetari.
Revenind la subiect si punandu-ma in postura chiriasului, avand un tupeu nemaintalnit...sunt de parere ca nu va misca un deget sa actioneze pe cai legale si asta pentru ca nu a fost in nicio situatie legala. Chiar daca comandantul lui (sa-i fie si tata....) il va mangaia pe crestet, o vorba-doua de duh tot i-ar aplica pentru ca omul nu vrea sa-si puna propria pozitie in pericol. O fi coruptia dodoloata la noi, dar nu stii de unde ti se poate trage de-o sanctiune... si nu vad omul care sa accepte sa se expuna pentru fapta unui impostor.
Pe mine, insa, ma pune pe ganduri un lucru. In sistemul militar si de politie chiriasilor li se plateste o parte din chirie, intr-o suma fixa. Politistul ar fi avut tot interesul sa-si faca contract legal pentru ca si-ar fi recuperat o parte consistenta din banii dati pe chirie. E posibil ca el sa fi vrut asta, proprietarul nu...si atunci politistul nu si-a mai platit intretinerea si lumina pentru a-si recupera din chirie. Mi se pare totusi o metoda prosteasca in cazul in care ar fi vrut sa locuiasca in continuare acolo.
Mergand pe firul logicii acesteia e posibil ca el sa fi parasit apartamentul fara gand sa se mai intoarca acolo.
Eu cred ca proprietarul are tot dreptul sa-si schimbe usa (neviolandu-si proprietatea....:))...). Restul procedurii, adica PV asupra lucrurilor straine de proprietate gasite, martori care sa semneze PV, ambalarea in cutii si trimiterea prin posta mi se pare cea mai buna solutie. Proprietarul va pierde ceva bani, dar va castiga multa experienta.
Experienta de o calitate extra cu cat plateste mai mult!!!!!
PS. Cunosc un personaj, in divort cu nevasta, si-a parasit familia, a stat cu chirie in conditii asemanatoare cazului nostru. Nu avea o situatie materiala grozava si oricum nu era sigur ca va fi o solutie pe un timp mai lung. A inchiriat un apartament, a dat ceva banuti inainte, apoi nu a mai platit nimic, proprietarul naiv (la prima "inchiriere") s-a lasat pe-o ureche si s-a trezit cu datorii de zeci de milioane la intretinere, lumina neplatita si taiata, cablu, telefon la fel. Chiriasul se impacase intre timp cu nevasta si se intorsese acasa. L-am intrebat ce face cu banii pe care totusi ii datoreaza proprietarului. S-a uitat la mine ca si cum as fi fost un copil si mi-a raspuns printr-o intrebare foaaaaarte lamuritoare "Tu ce crezi ca o sa fac?" si a ras.
Cred ca solutia oferita de catre doamna avocat ralu21 este cea mai potrivita.
Parerea mea este ca acel om(si politist) nu va intreprinde niciun demers ulterior schimbarii usii.
Este cel putin ciudata atitudinea acestuia.Sigur,ce spun acum nu ajuta.Este doar o intrebare:cum se face ca acel domn a preferat o asemenea varianta?
Ca si politist beneficiaza de plata chiriei si trebuia sa fie primul interesat in ceea ce priveste contractul si inregistrarea acestuia la finante.
Poate situatia acestuia a fost de natura sa nu-i permita avantajul la care fac vorbire.
Oricum,un proces "ajuta"la adunarea datoriilor si trebuie sa alegeti raul cel mai mic.
Nu cred ca acesta o sa reactioneze,cred ca mizeaza pe inactiunea dv.
Ce aveti de pierdut daca schimbati usa,protejandu-va in acelasi timp din punct de vedere legal?
Mult noroc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator
Pe langa solutia data de doamna avocat as mai sugera achizitionarea unui pachet pe cateva luni la o firma de supraveghere si paza locuinta astfel sa puteti sa va aparati proprietatea in cazul in care politaiul va incerca sa sparga la randul sau usa si sa revina in apartament.
Asa ca dati-i inainte cu schimbarea usii. Este probabil cea mai scurta rezolvare. Si data viitoare sper ca nu o sa mai inchiriati fara contract.
exista dpdv juridic vreo diferenta subtila intra a schimba USA si a schimba doar YALA? Vad ca toata lumea de aici zice de schimbarea usii, eu ma gandesc ca o fi mai simplu de schimbat doar yala :)

Mentionez ca usa e din lemn.

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)