avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PFA+CONVENTIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PFA+CONVENTIE

Sunt PFA pe administrare imobile/asociatii de proprietari. Pentru administrare si caserie am contract (PFA cu Asociatia). Pentru contabilitate pot incheia contract conventie civila(sunt angajata la o SC cu contract de munca) pe numele meu ca persoana fizica? Mentionez ca lucrez pe un soft specific asociatiilor si practic acesta scoate toate situatiile contabile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:23, 22 Octombrie 2015
Contabilitatea se tine in partida simpla, dar cele trei functii nu sunt incompatibile?Care ar fi baza legala?
Legea 230/2007 permite cumularea functiilor de casier si cea de contabil, ceea ce legislatia specifica nu permite. Asadar, avand licenta de administrator, puteti sa tineti si contabilitatea, si casieria ca PFA. Contractul e pentru administrator care face si celelalte activitati.
Ok, dar Serviciul de relatii cu As. de proprietari spune ca Nu,motivand ca legislatia pentru As. de prop. spune ca daca contabilitatea este in partida simpla administratorul poate cumula si functia de contabil HG1588 art 22 al.6, iar al.7 activitatea de casierie unde poate cumula functia de administrator casier. Deci cum se poate interpreta legal, deoarece nu spune explicit ca in cazul contabilitatii simple administratorul poate cumula in acelasi timp si functiile de casier si contabil.
Intrebare: din ce localitate sunteti?

Legea 230/2007 spune clar ca administratorul este, concomitent, contabil, casier si se ocupa si de partea tehnica (notiunea de "bun gospodar").

Intr-o asociatie care a optat pentru contabilitate in partida simpla functiile pot fi:
- cate o persoana pentru activitatile: contabil, casier, gospodar (partea tehnica)
- aceeasi persoana pentru activitatile de contabilitate-gospodar, contabilitate-casierie, casierie-gospodar;
- aceeasi persoana pentru activitatile contabilitate-casierie-tehnic.

Puteti opta pentru oricare din variante dupa cum aveti oameni disponibili, pregatiti sau priceputi.

Alte discuții în legătură

Contabilitate la asociatii de proprietari Mirela Cristea Mirela Cristea Pot angaja in calitate de presedinte , pe baza de contract prestari servicii, un contabil autorizat ( PFA ) pentru evidenta contabila a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Contabilul nu poate fi casier? teo30967 teo30967 intr-o asociatie de proprietari contabilul nu poate avea si functia de casier? eu stiu ca cei doi sunt salariati, activitatea contabilului e verificata de un ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)