avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare drum servitute

Bunaziua tuturor si v-as fi recunoscator pentru un sfat in problema ce o am...
va rog mult, as vrea sa evitam discutiile si comentariile de genul: "rupe-i capu, ca e nesimtit"
Acum vreo 8 ani, am terminat un proces de revendicare pentru o casa nationalizata... casa a fost in proprietatea primariei si dupa vreo 15 ani de procese, am fost pus in posesie...pana aici, totul ok...
m-am trezit ca vecinul are drum de servitute prin curtea mea, iar pe unde era iesirea lui si-a facut un gard cu vreo doi ani inainte sa fiu eu pus in posesie... de vreo 8 ani, ne tot tocmim... ba ca vrea sa cumpere, ba vrea sa ii inchiriez... ba vrea drumul, ba vrea drumul si vreo 300 de metrii patrati de terem...
de 8 ani ma chinui sa imi fac un cadastru si nu pot pentru ca drumul lui apare pe o anexa cadastrala a primariei, dinainte sa fiu eu proprietar...

Intrebarea mea de 1000 de puncte, ce se intampla daca eu, ca proprietar, ii blochez drumul si in felul asta il oblig sa-si darame gardul ca sa poata iesii in drum?
un aspect de mentionat este ca, vecinul, nu este persoana fizica... este o carmangerie infecta, care reuseste in fiecare an sa produca probleme: goange, sobolani, mirosuri groaznica de la gunoaiele pe care le arunca...
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 09:28, 22 Noiembrie 2015
Din definiția dată în Legea 7/1996 și a Normelor metodologice, și logic , documentația cadastrală nu este act juridic deoarece nu este executată de un funcționar în exercițiul funcțiunii sale ci de un expert topograf(persoană fizică sau juridică) spre deosebire de un act juridic..Prin doc. cadastrală se realizează identificarea, poziția, configurația unui teren , (art.12 al L.7/1996)
Din definiția actului juridic știm că acesta este un act prin care se crează(prin documentație cadastrală se măsoară) , se modifică sau se sting raporturi juridice( care apar doar în urma unor acte certe). Revenind la legea cadastrului, Documentația cadastrală, este un document tehnic și nu un act juridic.
(art.12 al.1 al L.7/1996 Parol!!!!!!!!!!!!!!!!
Primăria nefiind titularul de drept al terenului nu putea să dea drept de servitute vecinului
Am avut un proces similar. Locuitorii casei alaturate treceau prin curtea mea pentru ca acum 30-40-50 de ani una din usi a fost zidita si cealalta nu vroiau sa o foloseasca si era inchisa. A durat ceva timp, dar am castigat. Deci deschideti proces in care demonstrati ca au alta cale de acces dar nu vor sa o foloseasca. Costa nervi, timp si bani. Exista sansa sa patiti ca mine, care cu toate ca am castigat toate cererile am platit toti banii pe proces fiindca ceilalti erau sau statul (prin primarie sau prefectura) si persoane fizice fara bani. Da macar am scapat de problema si am zidit intrarea rapid.
In afara de sfaturile de mai sus (care raspund la intrebarea dumneavoastra) mai puteti face ceva: reclamatie la Sanepid (sau cum ii zice acum) pentru mirosuri, sobolani, etc. poate ii inchide pravalia.
Un avocat care are in fata documentale (sau poze) cu acest dosar ,vede imediat care este situatia .
Acel drum de servitute are n metri latime , stalpi de sustinere a portii cu care inchide drumul sunt pe proprietatea dvs . , sunt curios daca poarta va sta fara stilpi . In caz ca poarta se reazama de gardul dvs , demontati aceea portiune de gard ,daca se reazama de vreo cladire ,notificati-l printr-un avocat ca doriti sa o renovati si are 3 zile la dispozitie sa inlature poarta ,dupa scurgerea acestei perioade este de acord sa o inlaturati . Si o sa renovati cand o sa cumere/inchirieze ei terenul .
Referitor la cei 8 ani de tocmeala , zaharelul e dulce . Blocarea cai de acces ce trece pe proprietatea dvs e facuta pt a va determina sa donati accea portiune ,in mod gratuit .
Luati seama si la sfatul userului Carturarul ,reclamatiile (toate) nu le faceti numai la primarie deoarece angajatii ei poate se bucura de produsele acelei carmangerii ;pt urmarea unei reclamati ,trebuie sa se deplaseze pe teren,sa faca hartii si de ce sa munceasca daca se poate sa nu ca oricum timpul trece si bani vin .
Daca acel drum nu apare in actele necesare ,este un caz de tulburare de proprietate .
Contactati un topograf autorizat si aratati-i documentele dvs, acesta poate vedea in programul folosit de topografi numit "ETERRA" daca vecinul dvs are propriul drum de servitute/acces. Cereti si un proces verbal de intarusare ptr terenul dvs ptr a vedea care sunt limitele exacte ale proprietatii. Astfel veti sti cum sa il abordati pe viitor. Succes!

Alte discuții în legătură

Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la acces drum comunal costachegoga costachegoga Buna ziua, Dintr-o eroare facuta cu buna stiinta de un fost primar, am ramas fara acces la singurul drum comunal. Terenul arabil il detin cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Teren intrat la apa din lacomia vecinului. AninaPirvu AninaPirvu Buna seara si Paste Fericit tuturor!!Am gasit sa cumparam dupa multe tentative un teren in rate..in judetul Prahova.Dupa ce am facut acel ... (vezi toată discuția)