avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto fara fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto fara fiscal

Buna ziua,

Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto.
Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om deschis mi-a spus ca nu are fscal dar ca a doua zi il aduce ca e acasa la el la tara.
Am luat-o de buna desi sunt la a 4 a masina si nu am mai acceptat pana acuma achizitionarea unui bun fara fiscal dar am zis hai lasa ca omul e ok.
A doua zi surpriza nema om nema fiscal si am mai aflat ca este si dat in judecata de vreo 18 persoane.
Cum pot face sa ii scot fiscalul de la financiar tinand cont ca acesta nici macar nu a declarat-o?
Am toate actele dar nema fiscal si cred ca exista o chichita in lege care sa permita in conditi extraordinare inmatricularea fortata .
Nu sunt maica tereza sa platesc datoriile lui ca sunt imense vorbim de 40000 lei noi in amenzi.
politia nu ii face nimica statul nimica dar eu vreau sa il vad dupa grati si imi vreau masina inmatriculata.
Caut proceduri in regim de urgenta , de craciun asta nu merita sa stea in casa ci alaturi de BUBA ca in filme unu mare si urat si sa il ia in brate.

Va multumesc anticipat si scuze de modul de prezentare al situatiei.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:09, 14 Aprilie 2023
Dacă nu a declarat mașină nu poate scoate fiscal.
E posibil sa puteți face plângere pentru înșelăciune.

E greu de găsit o varianta dacă exista...
Citez: Vehiculul a fost achizitionat prin contract v/c
Cel care mi-a vandut masina avea actele incmplete (fara fiscal si c/v de la fostii proprietari)
asa ca eu m-am dus la fostii proprietari si spre norocul meu aveau duplicate conform cu originalul singurul document ce imi lipseste este fiscalul pe care acest ,,om" nu il are pentru ca nu a trecut-o pe rol masina.

OK refaceti actul de V/C cu acest proprietar ( care este si in talon = CI )
..daca nu are bube fiscale i se va elibera "fiscalul" cum ca auto poate fi instrainat catre Dvs. !
Daca aveti toate cele... talon, Carte Identitate, ITP ...etc ati scapat de intermediar !
Nu ati precizat daca auto a fost inmatriculat in RO sau e import SH...

Chiar nu se poate face o lege curata privind vanzarea auto sh?. Legile privind vanzarea unui vehicul second hand sunt facute de samsari si promovate in parlament de prietenii samsarilor.Am vandut o masina unui samsar care dupa o zi a vandut-o altei persoane,eu am dat toate actele cum zice legea ,si astazi se circula cu certificatul de inmatriculare pe numele meu.(halal legi avem si vigilenti cei ce trebuie sa le aplice)
Cred ca numai in justitie e posibil sa va gasiti dreptatea,dar nu e sigur cu aceste legi alambicate.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
stoicavasile, utilizator
Masina ce a fost vanduta catre dv. apartinea domnului ce nu v-a dat fiscalul? Inclin sa cred ca da, caci altfel nu avea cum sa va vanda un bun ce nu era al lui. Insa, el ca acel bun (masina) sa fie al lui 100 % trebuia sa aiba actele complete. Le-a avut (caci asa spuneti dv.) , mai putin fiscalul. Daca dv. ati cumparat masina de la dansul (care se pare ca avut debite catre autoritati, egal de ce natura) - de aceea nu a putut sa va dea fiscalul (mai degraba a omis cu buna stiinta) , legal nu puteti inmatricula masina pe numele dv. Eu personal, am cumparat o masina duminica, deci fara fiscal si nu am dat toti banii pe masina, restul urmand sa ii dau a 2 zi---si a fost ok, omul nu avea datorii...si am primit fiscalul ok.
O singura varianta pe care o vad este sa-l actionati in instanta pentru inselaciune (contactati un avocat specializat) sau sa va dea banii inapoi si sa-i dati inapoi masina.
BIU"

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto cristi0888 cristi0888 Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la cineva din alt oras (pers fizica cu pers fizica).Am facut contract v/c, mi-a dat tot mai putin fiscalul si fisa ... (vezi toată discuția)