avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto fara fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto fara fiscal

Buna ziua,

Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto.
Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om deschis mi-a spus ca nu are fscal dar ca a doua zi il aduce ca e acasa la el la tara.
Am luat-o de buna desi sunt la a 4 a masina si nu am mai acceptat pana acuma achizitionarea unui bun fara fiscal dar am zis hai lasa ca omul e ok.
A doua zi surpriza nema om nema fiscal si am mai aflat ca este si dat in judecata de vreo 18 persoane.
Cum pot face sa ii scot fiscalul de la financiar tinand cont ca acesta nici macar nu a declarat-o?
Am toate actele dar nema fiscal si cred ca exista o chichita in lege care sa permita in conditi extraordinare inmatricularea fortata .
Nu sunt maica tereza sa platesc datoriile lui ca sunt imense vorbim de 40000 lei noi in amenzi.
politia nu ii face nimica statul nimica dar eu vreau sa il vad dupa grati si imi vreau masina inmatriculata.
Caut proceduri in regim de urgenta , de craciun asta nu merita sa stea in casa ci alaturi de BUBA ca in filme unu mare si urat si sa il ia in brate.

Va multumesc anticipat si scuze de modul de prezentare al situatiei.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:09, 14 Aprilie 2023
Salut. Am si eu aceiasi problema ca a ta. Nu am factură. Cum ai rezolvat?
Bună ziua
Am și eu o problema am cumpărat acum 3 ani o mașină era intr-Duminica am făcut un contract de vânzare cumpărare în ziua aceea și urmând ca a 2 a zi sa mi se deie și certificatul fiscal. Cand ma întâlnesc a 2 a zi cu proprietarul mașini îmi zice ca nu poate sa îmi deie certificatul pt ca are amenzi și nu poate sa îl scoată. Au trecut 2-3 luni și tot asa ca plătește amenzile și îl scoate. După vre-un an îmi zice sa facem un contract decomodat pe un an cum ca mi-ar împrumută mașina pe un an și pana atunci scăpa și de amenzi și îmi da certificatul fiscal. Nici în ziua de azi nu am reușit sa îl iau. Ce e de făcut??
Aștept răspunsuri și te țin la curent

Mark22 a scris:

Salut. Am si eu aceiasi problema ca a ta. Nu am factură. Cum ai rezolvat?


Buna ziua am vândut o mașină acum un an și jumate acum câteva luni mă sunat noul proprietar că nu poate trece mașina pe numele lui deoarece apare sub sechestru. Eu am știut de acel sechestru dar l-am achitat înainte cu 2 luni să vând mașina . Sechestru find pus de primărie. Acum noul proprietar vrea să mă de-a in judecată. Menționez că eu i-am da fiscalul . Ce ar fi de făcut
Dacă ați achitat datoria pentru care masina era sub sechestru atunci ii dați cumpărătorului dovada ca ati achitat sau obtineti de la primărie o adeverinta care sa dovedească ca sechestrul a fost ridicat. Cum a eliberat primaria fiscal pentru vânzare dacă există sechestru? Nu se menționa în fiscal nimic despre datorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto cristi0888 cristi0888 Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la cineva din alt oras (pers fizica cu pers fizica).Am facut contract v/c, mi-a dat tot mai putin fiscalul si fisa ... (vezi toată discuția)