avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto fara fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto fara fiscal

Buna ziua,

Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto.
Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om deschis mi-a spus ca nu are fscal dar ca a doua zi il aduce ca e acasa la el la tara.
Am luat-o de buna desi sunt la a 4 a masina si nu am mai acceptat pana acuma achizitionarea unui bun fara fiscal dar am zis hai lasa ca omul e ok.
A doua zi surpriza nema om nema fiscal si am mai aflat ca este si dat in judecata de vreo 18 persoane.
Cum pot face sa ii scot fiscalul de la financiar tinand cont ca acesta nici macar nu a declarat-o?
Am toate actele dar nema fiscal si cred ca exista o chichita in lege care sa permita in conditi extraordinare inmatricularea fortata .
Nu sunt maica tereza sa platesc datoriile lui ca sunt imense vorbim de 40000 lei noi in amenzi.
politia nu ii face nimica statul nimica dar eu vreau sa il vad dupa grati si imi vreau masina inmatriculata.
Caut proceduri in regim de urgenta , de craciun asta nu merita sa stea in casa ci alaturi de BUBA ca in filme unu mare si urat si sa il ia in brate.

Va multumesc anticipat si scuze de modul de prezentare al situatiei.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:09, 14 Aprilie 2023
Incepeti demersurile pentru inregistrarea fiscala si poate scapati de amenda.
Veti avea nevoie de certificatul fiscal de la vanzator care este valabil 30 zile.
Buna seara. In septembrie 2017 am cumparat un autoturism de la un intermediar. Mi-a dat actele, CI, Talon, etc, mai putin contract V-C, deoarece masina nu fusese transcrisa pe numele lui. Am luat legatura cu proprietarul masinii, acesta mi-a trimis un contract V-C, nu si fiscalul, deoarece masina fusese in leasing si la terminarea leasingului (in 2014) el o vanduse celui de la care o cumparasem eu, fara sa o inregistreze fiscal. Acum masina este in continuare inmatriculata pe societatea de leasing, vanzatorul intarzie sa-mi dea fiscalul. Factura si chitanta pentru leasing sunt la mine. Ce variante am sa o pot transcrie pe numele meu? Pot circula asa, insa normal ar fi sa o transcriu... Multumesc!
Bună ziua,am și eu o întrebare va rog,am cumpărat o mașină din Franța am făcut acolo toate actele,talon pe numele meu,numerele pe numele meu asigurare..după o perioadă m-am întors în țară să o înscriu pe Romania,toate bune până la primărie să scot fiscalu (specific că în țara o trec pe alt nume) problema este că cei de la primărie îmi cer actul de vânzare cumpărare din Franța intre mine și cel de acolo,l-am avut dar mi la oprit în Franța când am făcut talonul pe numele meu,acum îmi este imposibil să al recuperez,va rog cum as putea sa procedez s o înscriu în țară,va mulțumesc.
Buna ziua.Am si eu o problema.vreau sa inscriu masina dar am certificatul fiscal expirat din 2015.am cumparat masina de la o persoana intermediara persoana acea mia dat certificatul fiscal dar nu a fost cu el la primarie acolo sa declare masina.am facut act vanzare si mi-a dat certificatul fiscal si fisa de inmatriculare.el a tinut masina 3 luni dupa masina a stat la mine.vreau sa o inscriu.cum trebuie sa procedez.va multumesc
Bună dimineața! Am cumpărat o mașină acum doi ani de zile în urmă. Și acum vreau so trec pe numele meu. Persoana de la care am cumpărat masina nu mia dat fiscal spunîndu-mi că eu să îl caut pe propietarul de drept care este trecut în carte si talon. Eu am dat de propietarul de drept al masinii. Dar, acesta mi-a spus,că a vîndut masina de acum patru ani în urmă. Si că ia scos fiscalul si nu a mai dat de cumparator. L-am rugat să îmi facă între mine si el un contract de vînzare cumpărare să îmi poată da fiscalul să o înscriu la mine la fisc apoi so înmatriculez pe numele meu. Dar nu vrea. Întrebarea mea cu m e ste posibil să îi fi venit două amenzi pe fisc pt masina pe care o deţin,dacă el susţine.că ar fi scoso de la fiscal si el nu mai are nici o problemă cu mașina. Dar,a platit amenzile respective exact pe perioada de cînd o deţin eu. Ce pot sa fac în acest caz dacă nu am de la cine să îmi iau fiscal so pot înscrie.?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Ursu Ionel Mihai, utilizator

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara certificat fiscal cyberpunk cyberpunk Buna ziua. In urma cu un an jumatate am cumparat o masina fara certificat fiscal. Dupa 3 luni de circulat cu ea cu numere rosii, am vandut-o. La fel fara ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto cristi0888 cristi0888 Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la cineva din alt oras (pers fizica cu pers fizica).Am facut contract v/c, mi-a dat tot mai putin fiscalul si fisa ... (vezi toată discuția)