avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu copil

Buna ziua,sunt tatal unei fetite de 7 ani,ramasa in ingrijirea mea in urma divortului.Mama m-a dat in judecata,acum, cerand schimbarea domicilului,si pensie alimentara.,Vreau sa stiu ce sanse am sa nu pierd custodia copilului,avand in vedere ca: -mama nu are domiciliu stabil,sta cu chirie,lucreaza in 3 schimburi,nu participa la cresterea si educarea copilului,ca nu are timp si nici bani,spune ea.Copilul este bine ingrijit,fapt constatat si de cei de la protectia copilului,este inscrisa la scoala si are rezultate f.bune,merge la psiholog,tot din cauza mamei,dar asta este o poveste mai lunga.
Cel mai recent răspuns: avi77 , utilizator 11:42, 7 Decembrie 2015
Nu am primit nicio invitatie,am vazut doar pe site-ul judecatoriei la rubrica de sedinte,in data de x,in camera de consiliu nr.y. Intrebarea mea,ce se intampla in camera de consiliu??Ea mi-a trimis in urma cu cateva zile un mesaj pe telefon ca ar vrea sa schimbe programul de vizitare cu date mai concrete.In programul actual scrie ca fiecare week-end va fi petrecut alternativ,vacantele scurte,Craciun si Paste.in anii impari tata si invers si in vacanta mare,daca plecam in co.sa ne anuntam din timp etc.Am crezut ca asta ar vrea sa clarifice in camera de consiliu,dar nu trebuia sa fiu anuntat oficial? Isi doreste domiciliul copilului la ea,doar pe hartie ptr.ca nu are conditii,nici morale nici materiale.Problema ei este ca eu mi-am refacut viata si asta o deranjeaza f.tare.Nu i-am interzis niciodata sa-si vada copilul dar a fost o perioada in care copilul nu a dorit sa se duca la ea,ptr.ca o apucau nervii si incepea sa tipe si sa ameninte,dupa ce copilul ii povestea ca se intelege bine actuala partenera.M-a ingrijorat putin cele scrise de dvs.si este trist ca poti sa distrugi viata unui copil doar din orgoliu si ca ai un avocat cu relatii.Atunci unde mai este "interesul superior al copilulu"???

1
Interesul superior al copilului este să fie iubit.Şi părintele la care locuieşte, presupun, îl iubeşte necondiţionat. În numele interesului superior al copilului, se petrec tragedii, drame.Numai cine este în această situaţie, ca a Dvs., înţelege asta.Şi mai grav este că o hotărâre definitivă nu mai poţi să o schimbi, chiar dacă instanţa a declarat negrul alb, negrul fiind evident. Rămâi cu hotărârea şi consecinţele care decurg din ea.
1-Copilul este iubit,respectat,ingrijit de mine si de toti membri familiei,este inconjurat de dragoste ..neconditionat.Stiu ca este greu de crezut ca,eu,sunt tatal si mai toti barbatii sunt niste nesimtiti,niste fiinte fara suflet.Spre dezamagirea unora,in stuatia mea este invers,mai sunt si mame de genul "acesta",putine,probabil dar sunt. 2-Intrebarea mea a fost,daca poate cineva sa-mi spuna ce inseamna camera de consiliu si daca trebuie sa ma prezint chiar daca nu am primit citatie si nu am avocat ??
Camera de Consiliu înseamnă că se judecă fără citaţie şi fără avocat, adică fără a fi părţile prezente.
Avi 77, am întâlnit tătici ca Dvs., tatăl meu a fost un asemenea om, transmitea siguranţă, încredere, iubire necondiţionată şi multă înţelepciune.El se ocupa de mine în toate privinţele, cu el am mers şi la meciuri de fotbal, şi la circ.L-am iubit enorm, de mama îmi era frică, mai mult, tata a fost primul care mi-a explicat cum să mă port cu băieţii, ce să nu fac...dar părinţii mei nu au fost divorţaţi, noi eram o familie.
Sa inteleg ca nu trebuie sa ma prezint? Se judeca...ce anume? Programul de vizitare? Domiciliul copilului? Nu inteleg cum se judeca in lipsa ambelor parti? 2-Si eu am vrut sa fim o familie dar nu am avut cu cine si cu toate acestea nu doresc sa intrerup legatura copilului cu mama,dar ea nu vede in copil decat o arma de razbunare si cea mica sufera,dar....!!

Alte discuții în legătură

Custodie copil, pensie alimentara, program vizitare corish corish Buna ziua! As avea o speta de dezbatut: sora mea s-a despartit de sotul ei in anul 2011, avand impreuna un copil, au semnat o intelegere prin care au hotarat ... (vezi toată discuția)
Drepturile bunicilor paterni lore-eve lore-eve Buna ziua, Intrebarea mea este ce drepturi pot avea bunicii paterni asupra nepoatei in conditiile in care ei spun copilului lucruri urate despre mama ei si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)