Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...
Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...
Chiar inainte de revolutie nu erau desene decat sambata o jumatate de ora...nu l-am mai prins nici pe Patratel, nici pe mirabela...dar imi amintesc cateva minutele cu ciocanitoarea Woody si cu Chip si Dale, apoi serialele Sandy Belle si vrajitorul Rumburak si printesa Arabella, si karatista Linda, care batea toti raii...
Dar de Habarnam isi aminteste cineva? Si de Mierinana si de Ochi Albastri, si de Zahar Zaharescu Limonada? Si de Stie Tot :happy:
Ce departe, in timp, m-a zvarlit alina_blues90 oferind legatura catre… Abecedar! :hm: Am plans in prima zi de scoala si abia asteptam sa termin! Cand am aflat ca am de facut 12 ani de scoala am plans si mai abitir! Dar i-am parcurs pe toti, mai chiulind, mai copiind, mai toate celea, ca unul caruia nu-i place la scoala! :">
Citind “Amintiri” imi revin in minte (si suflet) minunile vietii dar, inerent, si momentele mai putin placute – pt ca erau ingemanate, prin conjunctura “istoricului de familie”.
Cozile pt lapte, pt prosoape si mochete chinezesti etc nu sunt nimic pe langa momentele nevazute si netraite de cei mai multi…
Am colectionat ziare din perioada timpurie (dar si din cea tarzie) a comunismului, dar am si o colectie impresionanta de timbre adunate in adolescenta (si servetele – uneori “subtilizam” cate doua bucati din pachetele aflate in magazin – asta o uitasem); am avut si o colectie de insigne comuniste: rusesti, romanaesti, unguresti etc – colectie pe care am obtinut bani frumosi in 1991…
A! Mai faceam ceva, cu prietenii: mergeam prin magazine si "scapam" o moneda, apoi o “cautam” – si, evident, gaseam pe sub tejghele si alte monede: uneori chiar si cate una de 3 lei…
Desenele animate… “Mihaela” ma enerva; Lolek si Bolek mi-au placut dar cel mai mult si mai mult (imi plac si acum) Tom si Jerry. Tare imi plac desenele animate si povestile pentru copii! N-am scapat nici azi de aceasta placere!
Imi amintesc de "ora 9 seara cand trebuia sa fiu in casa deja". Fiind o fire independenta, mare iubitoare de neingradiri artificiale - si atunci toate erau artificiale :D -, de dat cu capul propriu de pragul de sus mult prea jos pentru mine...:), nu intelegeam de ce parintii mei nu intelegeau ca puteam face "rele" si inainte de ora 9 ???!!!!
Mult mai tarziu am inteles ca de fapt era un standard social. Copiii de familie buna nu haladuiau pe strazi noaptea.... Si parintii mei erau cetateni model....:) Ce mult am suferit ca puneau mai presus de intelegerea mea si un pic de ingaduinta, cerintele moralei cetatenesti !!!....
Imi dau seama si ca seman din ce in ce mai mult cu parintii mei....:)) Boala de parinte este o boala genetica. Mi-amintesc ce spunea mama: "O sa ai si tu copii si-atunci o sa vezi......" Amar blestem!!!!! :)
Dar de Maria- Mirabela va amintiti,abea asteptam sa vina sambata si duminica,dar desenele de la 8 seara nu zaiet pagaghi si lecanoci deta care incepeau cu doi iepuri pe o frunza,in apa (doar ca nu am facut rusa la scoala si nu stiu cum se scrie):blush2: ehe ce vremuri................eu prefer sa nu-mi amintesc de comunism si toate cele cred ca momentele placute din copilarie nu au nimic de-a face cu comunismul,intra-devar a fost o perioada trista si urata,dar in viata se merge inainte........niciodata inapoi!
Arabela si Rumburak...........mama mia cate coperti de caiete am stricat pentru ca ne faceam inele fermecate..toate culorile........
Veronica..........fata buna la la la la la la la :whistle: