Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...
Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...
Si Cascadorii rasului erau teribili, cele cateva minute de Stan si Bran duminica mi le amintesc si acum...bataile lor cu frisca de exemplu...interesant mai era la gradinita modelatul plastilinei, cati iepurasi, cosulete cu mere si oua am "creat" :)) Ce stejar avea gradinita in curtea din spate, cate ghinde am adunat!
Si cat de frumoasa era iarna, ce fericita am fost cand am primit saniuta cu spatar! Desi partia se termina intr-o strada destul de principala, masinile pe atunci erau putine si parintii nu ne interziceau jocul acolo.
Inele si coliere ne faceam din tulpinile de papadii, care cresteau pe toate patratele de iarba din jurul blocurilor! Si ce de trandafiri mai cresteau in oras:love1: cate carari de petale am facut!
Si mai apoi, la scoala, cat de incantata eram de coronita de flori! Si de fiecare premiu, le pastrez si acum pe toate:))
De carpeta cu Rapirea din Serai va mai amintiti ?
Dar de televizorul color albastru/galben/verde / alb negru ?
Se punea o bucata de plastic colorata , in fata ecranului si se vedea ... iarba verde si cerul albastru ... :stunned:
Dar de lampa cu gaz la care invatam intre orele 18-20 mai stiti ?
Si inventiile cu baterie de masina ca sa avem curent electric ... era toata casa plina de cabluri din alea subtiri , si de tot felul de beculete mici ....
Cum sa nu-mi amintesc bezna in care ma intorceam acasa si frigul pe care trebuia sa il suport in casa (iarna)… Cand aveam ore dupa-amiaza era bine: pregateam – un fel de a spune – temele a doua zi, dar lampa cu gaz n-o uit (le am si acum, pe toate cele 4 folosite pe atunci). Nici bateria de la masina n-o uit! Si circulatia rutiera: “par-impar”.
Carpete n-am avut niciodata pe ziduri si nu le intelegeam rostul…
Pe ecranul TV-ului tata punea o foaie de indigo! La naiba! Ce vremuri aiurite am trait! :rofl:
Cascadorii rasului! Uitasem de ei! :happy:
Plastilina… Ce plastilina exista acum… eeh! Dar ne-am descurcat cu ce-am avut! Imi placea sa merg cu parintii, la fiecare inceput de an scolar (clasele 1-4) sa-mi cumpere cele “necesare”… Multe nu erau cerute la scoala, dar le ziceam ca ar trebui… Nu obligatoriu, doar cine vrea… Si mama, evident, vroia, chiar daca tata se prindea ca nu e pe bune ce zic… In clasa a 9-a tata m-a invatat sa joc poker si stia cu certitudine cand merg la cacialma – dar, in final… am inceput sa-l bat la acest joc, ca si la sah…
Noi, copii fiind, faceam “campionat” de sah cu trupa. Si de scrabble (il facuse tatal unui amic, din carton – abia tarziu mi-am dat seama cat a muncit la el)!
Hei! Incep sa-mi retraiesc copilaria, adolescenta si mi se latzeste mai tare zambetul pe mutra! :D Nu zic ca nu-i bine! Practic, de trecut – frumos sau mai putin frumos – scapam numai luandu-l cu noi in viitor!
Mi se pare mie sau in alte timpuri hrana pentru minte se gasea mai mult decat cea pt trup?!
Ehe......carpeta Rapirea din Serai.........o am si acum,dar la subsol ,mare cat aproape tot peretele mah....ce obiceiuri ,acum stand putin si gandindu-ne ni se pare aiurea,dar la vremea aia ehe tare erau la moda,carpetele pe pereti,casa plina de mileuri,mi-a aduc aminte mama croseta si noaptea ca sa termine si apoi sa se laude la vecine.........................tata in schimb era un mit printre copii din spatele blocului...........pe vremea aceea avea timp sambata si duminica sa joace fotbal cu copii............acum in schimb copii nu stiu ce inseamna distractie......
Fotbal nu ma pot lauda ca as fi jucat, dar jocul cu elasticul, cu coarda, in curtea blocului sau la scoala, era la mare cinste!
Dau o bomboana cui isi aminteste toata "clasa" la elastic sau la coarda:dance3: Eu am descoperit coarda la sala de fitness acum cateva luni si am fost foarte incantata ca mi-am amintit...tot:)) ca pe vremea aceea aveam mintea odihnita si frageda:D
Dar apropo de crosetat, orele de lucru manual vi le amintiti? Ca sa nu zica vreunii ca nu ar fi fost promovata egalitatea intre sexe, am avut si trimestre cand invatam sa coasem nasturi, sa tricotam si sa brodam, si trimestre cand am facut, toata clasa...traforaj, la care eu, care la restul materiilor aveam 10, am luat abia un sapte, ca nu mi-a iesit modelul... Ce vremuri, ce competitie deschisa intre casetele si suportii de servetele! Imi amintesc si revistele unguresti si rusesti ale mamei si bunicii cu modele de tricotaje si croseteuri - si cate pulovere si sarafane cu modele unicat nu mi-au facut, dragele:love:
Si cum s-a dus bunica in Cehoslovacia, sa-mi aduca hainute chic:)