avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Amintiri....
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Amintiri....

Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...

Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...

Zilele trecute , chiar discutam cu o prietena si ne aduceam aminte cand venea cineva in vizita si era tratat cu vestitul serbet sau dulceata de cirese amare .
O lingurita intr-un pahar cu apa rece. Paharul asezat pe o tava cu mileu crosetat, apretat si calcat cu varful fierului de calcat....:)
Sau farfurioara mica cu o lingurita, cel mult doua de dulceata cu lingurita in farfurioara, alaturi un pahar cu apa rece, pe aceeasi tava....
Cafeluta, pentru ca era chiar o cafeluta, cu caimac, a aparut mai tarziu, prin anii '65 - '70, servita alaturi de un pahar cu apa, pe aceeasi tava.
......................
Comparam cu ce servim azi un musafir? Cum il tratam in functie de pozitia sociala, materiala, daca ne e prieten, amic, cunostinta, profesorul copiilor etc......
......................
coronita premiului I
uniforma de scoala apretata , cu minecute si guleras ( tepene, ca niste cartoane),
ciorapii 3/4 albi ...

Nu m-am putut abtine sa nu observ ca domnii( cu citeva exceptii ) n-au amintiri ... (?)
Eu ţin minte că elevii (mă rog, părinţii) trebuiau să se ocupe de coroniţă. Am luat şi eu de câteva ori şi ţin minte cum cu 2-3 zile înainte a trebuit să merg cu tata în afara oraşului pe un câmp şi am adunat flori, iat coroniţa am împletiti-o noi copiii la şcoală după ce ne-a arătat învăţătoarea cum se face.
ªi când aduceau cornurile la chioşcul de la şcoală cu o camionetă şi le lăsau în mijlocul curţii. De acolo erau adunate şi duse la chioşc.
Ufff, acuma îmi dau seama cât de puţine mai ţin minte. Deşi am început şcoala după rev, în '92 a fost foarte greu. Am crescut într-un veşnic şantier, peste tot se construia şi numai moloz era pretutindeni.
Isi mai aminteste cineva de bomboanele acelea, de fapt...aratau ca o sticla transparenta sparta in diferite bucati cu diferite forme, insirate pe-o aţă. Se vindeau la kilogram?
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)
Din realitatea zilelor noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE ... Noi, \"elevii antedecembriști\" ! ... Intr-o imagine care circula pe net, o elevă inconștientă din anii \'70, probabil chiar \'80, merge singură pe ... (vezi toată discuția)
Nevoie de ajutor, va rog: ce activitati as putea desfasura cu niste copii? Filip Alexandru Filip Alexandru Saptamana viitoare voi avea niste intalniri repetate cu vreo cativa zeci de copii bolnavi de la un anumit spital, v-as ruga daca puteti sa-mi dati anumite ... (vezi toată discuția)