Gabriela Pintea a scris:
Doamnelor, daca tot depanam amintiri, faceti-mi si mie hatarul si raspundeti la intrebare: vi s-a taiat sau nu prima maioneza?
La tricotat ma pricepeam, croseta, in schimb, nu m-a atras.
Iar cand ne baga tovarasul (nu mai stiu ce era, maistru?) in atelier la menghina... au, ce durere era!
Prima maioneza, dar nici altele ( cateva) pe care le-am facut de atunci, nu s-au taiat - norocul incepatorului!
Noi nu am avut ore de gatit la scoala, dar mi-ar fi prins tare bine mai apoi, in facultate, cand m-am mutat singura, la sute de km de rude si cu cunostinte zero la gospodarit - dar asta m-a ajutat sa am o silueta atat de fina, ca ai mei nu m-au recunoscut dupa primul semestru de facultate:))
Totusi in privinta gatitului la scoala, liceul economic, pe care l-am facut eu, avea clase profesionale cu specializare de cofetar-bucatar, si da, copiii aia chiar gateau deliciosenii in saptamanile de practica, in timp ce noi rezolvam probleme seci de contabilitate, in clasele de alaturi de atelierul gastro:) Din fericire pentru noi, activitatea era cu autofinantare partiala ( era pe la sfarsitul anilor 90 si invatamantul era deja sarac), deci produsele trebuiau vandute-la jumatate de pret fata de cofetaria de peste drum de liceu, desi erau suuuper bune:D
@trope doi, decat o jumatate de bomboana, mai bine jumatate de savarina de clasa de cofetari;)