avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Amintiri....
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Amintiri....

Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; stiu eu , ceva de genul : jocul noua pietre . Il mai stie cineva ? Eu nu-mi amintesc ce trebuia facut dupa ce se arunca cu mingea : erau 9 pietre, de la mare la mic puse pe verticala , ca o piramida , apoi se arunca cu o minge in turnul asta de pietre si apoi alergam ... dar nu mai tin minte de ce .... si nu mai stiu cine cistiga ... si de ce ...

Mai tin minte insignele de pionier si mindria de a le avea ...
Si Bem -Bem
Si piinea uda presarata cu zahar ...

VINETE cu MAIONEZA.........Buuuuuum!!!! Mai puneti si o tzira smantana, ca sa fie bomba nucleara pentru ficat...:yeah:
Gabriela Pintea a scris:

Doamnelor, daca tot depanam amintiri, faceti-mi si mie hatarul si raspundeti la intrebare: vi s-a taiat sau nu prima maioneza?

La tricotat ma pricepeam, croseta, in schimb, nu m-a atras.

Iar cand ne baga tovarasul (nu mai stiu ce era, maistru?) in atelier la menghina... au, ce durere era!

Prima maioneza, dar nici altele ( cateva) pe care le-am facut de atunci, nu s-au taiat - norocul incepatorului!
Noi nu am avut ore de gatit la scoala, dar mi-ar fi prins tare bine mai apoi, in facultate, cand m-am mutat singura, la sute de km de rude si cu cunostinte zero la gospodarit - dar asta m-a ajutat sa am o silueta atat de fina, ca ai mei nu m-au recunoscut dupa primul semestru de facultate:))

Totusi in privinta gatitului la scoala, liceul economic, pe care l-am facut eu, avea clase profesionale cu specializare de cofetar-bucatar, si da, copiii aia chiar gateau deliciosenii in saptamanile de practica, in timp ce noi rezolvam probleme seci de contabilitate, in clasele de alaturi de atelierul gastro:) Din fericire pentru noi, activitatea era cu autofinantare partiala ( era pe la sfarsitul anilor 90 si invatamantul era deja sarac), deci produsele trebuiau vandute-la jumatate de pret fata de cofetaria de peste drum de liceu, desi erau suuuper bune:D

@trope doi, decat o jumatate de bomboana, mai bine jumatate de savarina de clasa de cofetari;)
Amintiri...Cusutul pe itamina a primei muste {X),maioneza frecata-atunci credeam ca va duca o viata-(uram ) cu lingura de lemn intr-un singur sens dintr-un galbenus crud si unul fiert,crema de cacao cu margarina -si astea duse la scoala din putina ratie pe luna in curs,mai apoi la liceu-;) surub,piulita,contrapiulita si multe PILE...Am crescut si fugit de acasa pentru a ajunge la Crai... la Cenaclu si am fost pedepsita 2 saptamani pt.asta ,oho dar ce dulce mi-a fost pedeapsa .La mine acasa in Car....,caci de acolo sunt ,Cenaclul a fost de 4 ori si de fiecare data cand intru in incinta teatrului (acum l-au renovat si functioneaza dupa amari de ani in paragina datorita lui M. T.si a generatiei noastre de "nebuni frumosi"ropotul acela de aplauze furtunoase cu glasurile noastre mai bune sau mai nebune imi incalzesc inima,urechile si mintea,parca a fost ieri.Am fost toti anii astia la Folk you cu fiica mea si parca aveam aceeasi varsta ,barierele anilor nu au existat vorba lui M.T.,eram toti un TOT al unei vremi prezente.Anul asta nu am putut sa ma duc si mor de durere ,dar asta este ...
Amintiri...Prima poezie pe care trebuia sa o recit pe scena,doamne parca a fost ieri,"Generatie in blugi"interzisa pe atunci-dar m-am interzis singura ...:((

Blugi cumparati pe sub mana , marca Trapper sau Levistrauss
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Sau guma de mestecat din acelea sarbesti in forma de tigara si aveau in interior cate o carte de joc=D> ,cata fericire puteam avea cand nu nimeream dubluri !
Sau atentiile pentru postarita pe care o rugam sa-mi faca abonamenul la revista Flacara (era la mine in oras doar un nr.fix de abonamente iar eu fiind un copil...),bataia pentru revista PIF va mai aduceti aminte ce pixuri frumoase primeam de la revista?De multe ori -dar foarte rar-imi dau seama ca atunci vitregiti de soarta am invatat sa apreciem ce avem,sa ne dorim mai mult .

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2011: despre copilărie... ContSters4579 ContSters4579 ...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la ... (vezi toată discuția)
Din realitatea zilelor noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE ... Noi, \"elevii antedecembriști\" ! ... Intr-o imagine care circula pe net, o elevă inconștientă din anii \'70, probabil chiar \'80, merge singură pe ... (vezi toată discuția)
Nevoie de ajutor, va rog: ce activitati as putea desfasura cu niste copii? Filip Alexandru Filip Alexandru Saptamana viitoare voi avea niste intalniri repetate cu vreo cativa zeci de copii bolnavi de la un anumit spital, v-as ruga daca puteti sa-mi dati anumite ... (vezi toată discuția)