avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna seara,am divortat in 2010 iar la divort minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare(mentionez faptul ca tatal copilului nu a fost prezent la nici un proces) iar el nu are nici un program de vizita,legea obligandul la o pensie alimentara de 128 lei.In urma cu 2saptamani el a venit definitiv in tara si vrea fetita sa o i-a la el cate 2-3 zile(noi ne-am mutat in al judet intre timp).In decursul acestor ani de la divort ,5 la nr(el s-a recasatorit imediat), a mai venit in tara si tot timpul i-am dat-o a stea cu el dar tot timpul au fost probleme dupa aceea in situatia fetitei iar eu am tras consecintele.Acum mi-am intemeiat o noua familie si nu mai stau in acelas oras,eu nu ma opun in a nu o vedea dar nu sunt deacort cu aceste deplasari cum vrea el. poate sa ma dea in judecata pt. asta?Hotararea este definitiva si irevocabila.
Este in stare de asa ceva,sa ne poarte pe drumuri . :( , multumesc.
vatavumihaela, nu-i nici o problemă dacă domnul nu poate onora un ipotetic program de vizită, dacă nu poate , nu vine.Problema e ca minora să fie mereu pregătită pentru vizita dânsului.
dacă vine, e bine, dacă nu, ghinion, copilul aşteaptă şi data viitoare.
Incercati sa ajungeti la un acord cu tata daca e posibil. Din datele enuntate de dvs, tatal are sanse sa obtina un program de vizita, daca bineinteles il va solicita. Daca pleaca din tara i se poate da un program de cateva zile in vacante, de sarbatori etc.
Paduchii au vechime in scolile vestice si au ajuns sa fie intalniti si ope culoarele scolii romanesti. Lasand la o parte ironia, faptul ca invata copilul sa aiba o anumita intimitate (adica sa tina llucruri pentru ea, fara stirea altora) sau ca are cativa paduchi, nu-i motiv sa nu-si vada tatal. Parerea mea.
Eu spun sa negociati un program, sa aveti conditii pro si contra, sa stabiliti programul si cand e plecat, sa stabiliti sanctiuni pentru lipsa, data de plata a pensiei etc. Asa il responsabilizati, ii puteti cere sa se ocupe de diverse, aveti motive.
Faptul ca ambii sunteti recasatoriti nu are nicio relevanta.
Cati ani are fetita, ca nu inteleg? 6? 7?
:offtopic: Tot ce nu inseamna decat certuri si nu are legatura cu subiectul a fost sters.
Pentru userii Martoze si proastasatului e ultimul avertisment inainte de banare: nu mai generalizati si deviati discutand situatii care nu sunt supuse discutiei. Aveti un sfat pentru user? Postati-l. Aveti generalizari despre mame, tati si copii? Nu e locul.
Va atrag atentia ca am considerat situatiile dv. particulare ca fiind atenuante, in mod normal fiecare user primeste un singur avertisment, nu mai multe.

Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)