avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, repartizare pierderi apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, repartizare pierderi apa rece

Buna ziua.
As dori sa stiu cum se repartizeaza pierderile de apa rece intr-un bloc unde toti au contoare in apartament.
De exemplu noi consumam cam 7 mc apa si avem pierderi 5 mc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:31, 23 Decembrie 2015
exista :
1- HOTARIRE 41 din 14/02/2002
PRIVIND CONTORIZAREA CONSUMURILOR DE APA RECE, APA CALDA MENAJERA SI CALDURA LA APARTAMENTELE DIN CADRUL ASOCIATIILOR DE LOCATARI/ ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DIN MUNICIPIUL BUCURESTI
EMITENT : C.G.M.B.
2- Regulament* pentru calculul valorii consumului de apa rece si calda in blocurile cu apartamente contorizate individual (federatia asociatiilor de proprietari din bucuresti)
amandouo rezolva problema la fel
maria-s a scris:
De exemplu noi consumam cam 7 mc apa si avem pierderi 5 mc.

Acesta diferenta este foarte mare si poate are si o explicatie. Se intampla des sa aveti de plata aproape dublu fata de consumul real? Sau acum a fost o avarie?

Nu, asa este frecvent. La cateva blocuri distanta, vecina mea a platit in unele luni mai multe perderi decat a consumat.
In aceasta situatie discutati cu presedintele, cu administratorul si vedeti cauzele. Va costa mai putin sa angajati un instalator permanent, sa faceti o revizie generala a instaltiei comune, sa sigilati apometrele in fiecare apartament, sa trimiteti proprietarii sa verifice apometrele ce nu mai sunt in perioada de valabilitatea metrologica...
Adrian, cred ca e rea vointa. Daca au consum, au bani. Ca urmare, pot plati si pierderi "cat cuprinde".

In cazul asociatiilor contorizate 100% cred ca cel mai bine e ca pierderea sa fie repartizata proportional pentru fiecare coloana de alimentare aferenta apartamentului. Proportia trebuie facuta la consumul facturat de furnizor.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

Alte discuții în legătură

Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)