avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, repartizare pierderi apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, repartizare pierderi apa rece

Buna ziua.
As dori sa stiu cum se repartizeaza pierderile de apa rece intr-un bloc unde toti au contoare in apartament.
De exemplu noi consumam cam 7 mc apa si avem pierderi 5 mc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:31, 23 Decembrie 2015
bizman a scris:
La apometrele in baza carora nu se factureaza utilitati ci doar se repartizeaza costuri nu este obligatorie verificarea metrologica.

Nici un apometru nu repartizeaza costuri. Costurile se repartizeaza de administrator conform legislatiei si nu de apometre. Apometrele masoara cantitatea de apa consumata si atat. Fara a indica vreuin cost, vreo valuta, temeratura ...
..verificarea metrologica periodica este obligatorie numai pentru mijloacele de masura in baza carora se factureaza utilitati.
Listele de plata sunt considerate facturi pentru membrii asociatiei de proprietari. Sunt situatii in care unii proprieatri solicita factura adevarata iar asociatia de proprietari este obligata sa elibereze factura la cererea celui ce plateste. In instanta listele de plata sunt baza dovezii cheltuielilor, a cantitatii de apa trecuta in sarcina restantierului s.a..m.d.
Concluzia fireasca si legala este ca la apometrele individuale din locuinte in baza carora nu se factureaza apa, nu este obligatorie verificarea metrologica periodica ci doar verificarea metrologica initiala

Fiecare e liber sa concluzioneze orice dar asta nu inseamna ca are si dreptate.
In legislatia nu se specifica nicicum ca ar fi interzisa verificarea apometrelor, ci dimpotriva, ca apometrele se verifica cu o anumita periodicitate. Daca acest cuvant "periodicitate" prevazut in leguslatie inseamna numa verificarea initiala inseamna ca nu mai stim limba romana.
In fata judecatorului se discuta pe lege nu pe ce ni se pare noua normal. Si cate am sa va mai spun! Dar toate la timpul lor. La un moment dat cineva va putea scoate o carte cu tot ce spun pentru ca aveti ce invata de la mine.

In fata judecatorului se discuta pe fapte, pe dovezi, pe inscrisuri, pe expertize tehnice... iar judeactorul interpreteaza si aplica legea.
Dar nu inteleg de ce trebuie sa scrie altcineva o carte si nu dumneavoastra daca aveti ceva de scris. Poate ne dam licenta sau doctoratul si putem folosi ca bibliografie cartea dumneavoastra.
Modestia cu care ne gratulati ma lasa fara replica!
Adriantot a scris:

Nici un apometru nu repartizeaza costuri. Costurile se repartizeaza de administrator conform legislatiei si nu de apometre. Apometrele masoara cantitatea de apa consumata si atat. Fara a indica vreuin cost, vreo valuta, temeratura ...

Listele de plata sunt considerate facturi pentru membrii asociatiei de proprietari.

In legislatia nu se specifica nicicum ca ar fi interzisa verificarea apometrelor, ci dimpotriva, ca apometrele se verifica cu o anumita periodicitate. Daca acest cuvant "periodicitate" prevazut in leguslatie inseamna numa verificarea initiala inseamna ca nu mai stim limba romana.

Dar nu inteleg de ce trebuie sa scrie altcineva o carte si nu dumneavoastra daca aveti ceva de scris. Poate ne dam licenta sau doctoratul si putem folosi ca bibliografie cartea dumneavoastra.
Modestia cu care ne gratulati ma lasa fara replica!

Sunteti in eroare totala cu multe lucruri. Nu mai stau sa analizez cap coada tot ce ati scris pentru ca sunteti total total pe langa subiect. Ma gandeam sa veniti cu argumente legale sa va justificati cu legea in fata, dar nu! Dvs nu ati venit cu nimic.

Cum sa spuneti ca Listele de plata sunt facturi? Inseamna ca nu cunoasteti Legea Contabilitatii. Factura este Factura iar Listele de plata sunt Liste de plata. Fiecare document este strict detaliat de lege ce inseamna. Chiar trebuie sa reproduc de fiecare data legea ca sa demonstram cele mai elementare lucruri? Ati ajuns sa contraziceti legea total si faceti confuzii foarte grave.

Niciodatata nu am spus ca este interzisa verificarea metrologica periodica a apometrelor in baza carora nu se factureaza apa, ci ca nu este obligatorie, ceea ce este cu totul altceva. Asa cum imi puneti in gura vorbe care nu le-am spus asa interpretati gresit legea.

[Dumneavoastra cereti mai mult decat oferiti. Tratati-va colegii de forum, indiferent de statut, cu acelasi respect pe care il pretindeti si purtati discutiile in limitele argumentelor pe care credeti ca le aveti. Multumesc.]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Admin, administrator
@poparlan
Cu riscul stergeri mesajelor mele (ciudat ca cele cerute sa fie sterse nu sint, dar cel cu salariul administratorului a disparut fara urma si fara notificare din ce motive este sters) pe foarte scurt:
- apa
- electricitate
Le folosesc sa imi radieze casa si familia. Cu cel de electricitate se poate dovedi ca nu calculeaza fidel si consumul inregistrat este mai mare.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
viqua a scris:

@poparlan
Cu riscul stergeri mesajelor mele (ciudat ca cele cerute sa fie sterse nu sint, dar cel cu salariul administratorului a disparut fara urma si fara notificare din ce motive este sters)
....

:offtopic: Interventie Moderator

Dupa cum observati, eu intru mai rar pe aceasta sectiune deoarece colegii mei nu prea au nevoie de ajutor dar nu voi sta departe niciodata cand cineva, chiar si voalat, face aprecieri nepotrivite la adresa lor.

Dvs. nu puteti impuneti unui moderator sa stearga sau nu un mesaj dar va puteti adresa administratorilor acestui Forum daca va considerati nedreptatiti in privinta actiunilor colegilor mei.

Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
:offtopic:

freeelis a scris:

Dvs. nu puteti impuneti unui moderator sa stearga sau nu un mesaj dar va puteti adresa administratorilor acestui Forum daca va considerati nedreptatiti in privinta actiunilor colegilor mei.

Nu se pune problema de impunere. Este problema de mesaje sterse nejustificat. Sigur exista o justificare care nu poate fi facuta public. Aceasta ar fi intelegerea mea asupra mesajelor sterse fara a avea o notificare/ motivatie. Daca mesajul nu aduce ofensa, mi se pare o lipsa de respect sa fie sters mesajul, avind in vedere energia si timpul dedicat postarii.

Adaug: daca tot sintem aici rog din nou sa mi se stearga mesajele postate de la subiectul " Vecin care este chirias si a lasat geamurile deschise (de ani de zile)". Am cerut si ieri dar a fost sters mesajul meu fara sa se stearga mesajele cerute.

Multumesc ptr. intelegere
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)