avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... procent penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

procent penalizari

In AG a fost hotarat procentul de penalizare pe zi intarziere prevazut in L230/2007 adica 0.2%. desi in statutul asociatiei insa este stabilit un procent mai mic.Hotararea AG nu a fost contestata in justitie in termen; se mai poate ataca ulterior pe o alta cale?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 4 Februarie 2016
Dlui Adriantot: Evident ca legea prevaleaza fata de statut dar prin aceasta nu spuneti decat un loc comun. In situatia prezentata dati o solutie concreta in sensul daca la urmatoarea AG care se va tine curand va trebui modificat statutul sau nu.? Reamintesc, la adunarea precedenta de acum 6 luni s-a hotarat un sistem propriu de penalizari cu un procent diferit(0.2%) fata de cel prevazut in statutul asociatiei( din 2011 de 0.02%) fara a se modifica statutul .Aceasta hotarare nu a fost contestata in termen legal in instanta. Trebuie procedat in vreun fel pentru armonizarea statutului la lege sau lucrurile raman asa si "ura si la gara" ? Se mai poate anula acea hotarare acum .nu cred ? A fost o eroare ca s-a scris in statut precizarea cu procentul, bun dar nu mai trebuie corectata?
Reiterez, mai e nevoie ulterior de operat modificarea in statut daca a fost luata o hotarare de catre AG care nu este conforma statutului asociatiei ? In cazul de fata in ultima AG tinuta acum 6 luni s-a hotarat sistem propriu penalizari procent 0.2% netininduse cont ca exista prevazut in statut acest sistem dar cu un procent de 0.02%. Sapt. viitoare e convocata urmatoarea AG.
Asociatia, presedintele, comitetul, cenzorul, administratorul... trebuie sa aplice legislatia valabila astazi indiferent ce legislatie a fost ieri sau ce s-a prevazut candva intr-un statut, acord, hotarare sau decizie.
Asa ca aplicati ultima hotararea a adunarii generale in ce priveste procentul de penalizari. La adunarea generala urmatoare puteti hotari modificarea acestui procent si aplicati hotararea incepand cu luna urmatoare luarii hotararii.

Cat priveste statutul, puteti discuta in adunarea generala sa formati un grup de lucru care sa analizeze statutul. Asa se poate constata ca in statutul dumneavoastra sunt unele prevederi contrare legii, unele restrictii ce va incomodeaza activitatea... si acest grup poate face propuneri pentru modificarea statutului. Modificarile propuse se discuta in alta adunare generala si se adopta prin hotararea adunarii. Abia atunci intocmiti dosarul cu toate piesele (multe) si va prezentati cu el (in trei exemplare) la judecatorul delegat pentru asociatii de proprietari. Daca aveti dosarul bine intocmit in 5 zile aveti hotararea judecatoreasca cu noul statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Penalitati rebell_rose rebell_rose Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)