avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in serviciu

Buna ziua,
Pe scurt,am facuta o conventie de plata cu asociatia de proprietari,care este respectata,dar asociatia m-a dat in judecata pentru neplata sumelor datorate dupa conventia facuta.Acum ma trezesc ca am primit acasa si la serviciu, o hartie de la un Birou al Executorului Judecatoresc cum ca trebuie sa platesc datoria si sa mi se puna poprire pe salariu.
Avand in vedere ca imi respect conventia de plata si ca suma platita lunar este mai mare decat s-ar cuveni daca as plati 30% din salariu(mie imi convine sa platesc 30% din salariu) cum ar trebui sa procedez?
Mentionez ca am toate chitantele doveditoare ca am platit conform conventiei.
Presedintele Asociatiei continua cu datul in judecata chiar daca are la mana conventia de plata.( mentionez ca conventia este facuta cu fostul presedinte prin notariat).
As putea sa dau asociatia in judecata pentru abuz in serviciu si hartuire?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:09, 14 Decembrie 2015
Ca sa ne fie foarte clar tuturor: presedintele comitetului executiv are sau nu calitatea de functionar?
~ Conținut șters la cerere ~
Raspunsul care vi s-a oferit este cat se poate de limpede : "Nimeni nu contesta ca presedintele de asociatie de proprietari nu ar detine functie de functionar.Subiectul activ autor al infractiunii(de abuz in serviciu) este calificat,respectiv functionarul public,calitate pe care insa presedintele de asociatie de proprietari nu o detine(sic) Presedintele de asociatie nu detine contract de munca cu asociatia de proprietari,are responsabilitati restranse strict prevazute de L nr 230/2007 pe perioada contractului de mandat" Deci presedintele nu are serviciu, pe cale de consecinta nu are calificare de subiect activ pt. a comite abuz.
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 308
Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
(1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

Ce insarcinare exercita presedintele asociatiei de proprietari in cadrul asociatiei ?

Alte discuții în legătură

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? alex_bis alex_bis Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? Pentru, spre exemplu, constituirea nelegala a ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu timpuriu timpuriu se poate face plangere penala impotriva unei firme de adiministrare imobile , conform art 297 NCP ,pentru abuz in serviciu , avand in vedere ca acest articol ... (vezi toată discuția)
Functionar public, sau nu - administratorii de asociatii de proprietari elenamarta elenamarta In Codul penal, la art.175 (c), este prevazut, citez: (2) - De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care ... (vezi toată discuția)