avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord stabilire punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord stabilire punct de lucru

Atat asociatia de proprietari cat si eu personal in calitate de presedinte am fost dati in judecata ca nu am fost deacord sa pun viza pe un formular de la camera de comert ,intrucat nu a respectat art.42 din legea 230/2007.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 07:55, 23 Decembrie 2015
Legea 230/2007 prevede:
Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.

Daca ati fost dati in judeacta iar reclamantii invoca acest articol de lege, cred ca este exact pe dos, adica asociatia ar fi trebui sa dea in judecata pe cineva care schoimba destinatia fara avizul comitetului si acceptul proprietarilor...
Eu nu am gasit nicaieri in lege ca presedintele, asociatia, vecinii... ar fi obligati sa-si dea avizul ori acceptul.
Acum in instanta, sigur ca fiecare parte va trebui sa prezinte acte, fapte, dovezi... iar judecatorii vor stabili, vor decide. Daca instanta decide ca in acel apartament se poate deschide un punct de lucru, aceasta decizie va putea fi folosita de omul de afaceri la Registrul comertului, pentru deschiderea punctului de lucru, chiar daca cei din asociatie nu sunt de acord. Dar instanta poate da dreptate celor din conducerea asociatiei si nu se va deschide acel punct de lucru.
Nu cred ca va fi cineva pedepsit, amendat sau pus la plata unor despagubiri, indiferent de decizia instantei.
Asociatia are motive si argumente sa nu avizeze acest punct de lucru si, in plus, are legea de partea sa deoarece proprietarii apartamentului nu au respecta probabil nici legislatia cu privire la modificarile constructive realizate la acest apartament. Orice modoficare constructiva se face cu avizul asociatiei, pe baza de proiect, cu o receptie finala si intabulare. Documentatia modificarii trebuie depusa la asociatie si cu aceasta se completeaza cartea tehnica a cladirii asa cum prevede art. 41 din L 230/2007. Iar HG 1588/2007 precizeaza ca:
Art. 13. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor construcţiei, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
(3) Orice modificare a proprietăţii individuale se va aduce la cunoştinţa asociaţiei pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcţiei, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepţie şi a schiţelor.

Asadar sunt destule prevederi legale pe care presedintele asociatiei le poate invoca in instanta.
In continuare va informez ca in data de 26 Ianuarie 2015, am facut doua adrese una catre Primarie si cealalta catre Camera de Comert, priin care ii rog :,,IN CONCLUZIE VA ROG RESPECTUOS SA NE COMUNICATI DACA SUNTEM IDREPTATITI SA RFUZAM ACORDAREA AVIZULUI''Primaria printre altele a raspuns Asociatiei de proprietari -,,in atentia presedinte asociatie .............si locatarul de deasupra afectat de legarea coprtinei reclamantei de balconul lui, plangere inregistrata la Primarie in data de 09.12.2014 ''urmatoarele citez,,Revenind la adresa d-v.inregistrata la Primaria .............cu nr.34 din 08.04.2015, va comunicam ca cuantumul amenzii stabilit pentru numitul proprietar...........mama lui fiind UZUFRACTAR,(persoana care ne-a dat in judecata) este de 10000 lei(100 milioane lei vechi)

semneaza :
VICEPRIMAR ARHITECT
Va rog respectuos , daca si dupa sanctiunea dipusa de Primarie si toate adresele mentionate mai sus depuse la dosarul cauzei, instanta ii mai poate da castig de cauza?
Va multumesc f. mult pentru intelegere !
Numai instanta stie!
Depuneti la dosarul instantei aceste adrese si sustineti-va cauza.
am primit minuta de la judecatoria Sibiu:
Ora estimata: 12:00
Complet: C21 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta ........ în contradictoriu cu pârâta Asociaţia de Proprietari Roses Garden Şelimbăr. Obligă pârâta la eliberarea avizului în vederea desfăşurării de către reclamantă a unei activităţi de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, respectiv funcţionării unui salon de coafor/frizerie în imobilul situat în Şelimbăr, ............... jud. Sibiu, urmând ca în caz de refuz hotărârea să ţină loc de acord favorabil. Obligă pârâta la plata sumei de 1520 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea formulată de reclamanta ............în contradictoriu cu pârâtul ............. ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare ce se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Judecătoria Sibiu. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22.12.2015.
Document: Hotarâre /2015 22.12.2015

Alte discuții în legătură

Punct de lucru in apartament , parter olivottom olivottom Buna ziua, am cumparat cu sotia un apartament la parterul unui bloc pentru infiintarea unui punct de lucru (coafor). Sotia are o Intreprindere Individuala cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie coafor in apartament mihaiomc mihaiomc Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat... vecinul meu perete in perete, dintr-un imobil de locunite (24 apartamente) vrea sa-si deschida o frizerie - ... (vezi toată discuția)