Ei, iata ca se fac acusi 3 ani decand s-a implementat multdisputatul set de articole 909-912 cu aplicarea art 905, evoluat pe urma in 910-913 cu 906.
In astia 3 ani, rezolvarile efective (reapropierea copilului de nerezident) sunt in preajma lui 0 desi, cf statisticilor, cazurile sunt cu zecile de mii.
Mai mult decat atat, chiar si Art 379, Alin 2, Cod Penal, devine inoperabil din cauza sfantului refuz al minorului.
E cel putin ciudat ca singurul drept conferit minorului din 2013 incoace, incalcandu-se decizia Curtii Constitutionale din martie 2003 (inca in vigoare)
[ link extern ]
este acela de a refuza legaturile personale cu nerezidentul!
Adica minorului nu i se da dreptul de a candida la presedentia Romaniei, dar i se da pe cel de a-si refuza propriul parinte!
Orice psiholog (nascut sau facut) e in stare sa inteleaga apetitul minorului fara drepturi de a se prevala de dreptul care i se da. De ce sa merg la tata daca am dreptul sa refuz? Tata e sever. Inca de cand eram o familie imi amintesc ca mama ma ameninta ca daca nu o ascult...il chema pe tata...cu cureaua. Am scapat de baubau si am si dreptul de a ma considera abuzat daca tata imi cere sa-mi pun hainele in ordine, sa ma spal pe dinti, sa ma comport cuviincios la masa, sa-l ajut la punerea/strangerea mesei etc. Idiotul nu pricepe ca am dreptul sa fac ce vreau daca vin la el si e destul ca EU, MINORUL, accept asta!
Da, e minunat sa vad un ditamai omul, barbat, 180cm fata de cei 120 ai mei, 100kg fata de cele 40 ale mele, ca se intinde pe jos si ma lasa sa-mi sterg picioarele si sa scuip pe el! AM DREPTUL ASTA!!! Daca guitza, il spun mamei care, imediat (in procedura urgenta) va cere ordin de protectie impotriva abuzivului! Mna, sa-l vad acuma pe tata ce zmeu e!
Deocamdata...stau si ma uit: oricine castiga ceva in instanta, ma avantajeaza pe mine in santajul emotional. Eu sunt REGELE si parintii sunt sclavii!!!
PS: Toate femeile mature si intelepte care mi-au placut, au recunoscut influenta tatalui. Mamelor, care va doriti barbati in viata copiilor vostri (indiferent ca sunt baieti sau fete), luati-va responsabilitatea...insamantarii!