avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinajul si casatoria, un contract civil sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinajul si casatoria, un contract civil sau comercial intre parti?

Buna dimineata!
Vazand atatea cazuri legate de divorturi sau separari intre parintii unui/or copil/ii, am decis sa deschid acest topic.
Motivele: in special "executarea" unei sentinte judecatoresti cu privire la programul de vizita al parintele nerezident (unele persoane folosesc termenul de "predare" a minorului, de parca ar fi un "bun material" dobandit in timpul casatoriei sau concubinajului).

İntrebari:
1. Casatoria sau concubinajul sunt privite ca fiind "contracte civile si/sau comerciale" de catre instanta si partile implicate?
2. Copiii rezultati dintr-o casatorie sau o relatie de concubinaj sunt "bunuri comune" care intra la "partaj, executare, implicit cu penalitati de intarziere privind "neexecutarea" sentintei? (mobile sau imobile?)
3. Deja am vazut ca sunt folositi termenii de "debitori si creditori" referitor la partintii copilului. Nu suna cam bizar cand pe alta parte apare termenul "copilul minor" si nu "obiect de disputa si de executat"?
4. "Alienare parentala": Care este "etalonul" (masura de referinta MASURABİLA) dupa care un specialist ajunge la concluzia ca minorul (eram sa scriu din greseala "bunul mobil") este alienat parental de "debitor" si nu se poate insela, ca doar si acela este om?
Subpuncte:
- as dori explicatii in ceea ce priveste aceasta "alienare parentala" (cu definitie, cauze, efecte si preventia ei de catre autoritatile statului).
- persoanele autorizate sa constate "alienarea parentala" au studii certificate in acest sens?
As dori discutii mai ample, nu ma deranjeaza cele off-topic sau on-topic accidentale, numai discutand lejer putem intelege anumite aspecte din viata noastra.
Multumesc celor care modereaza
:)
OK.Cele rele să se spele, cele bune să rămână.
Mama alienatoare nu a băgat copilul speriat în maşina tatălui , venit după un an de absenţă, cu mâna în c-r, fără măcar o acadea - copilul nu emite bon fiscal, care să servească drept dovadă a interesului tatălui - şi astfel, trebuie să plătească amendă. Cui? Tatălui, care nu a respectat programul de vizită 1 an întreg! Cine a încălcat dreptul copilului la tată? Odată mama, că nu a legat fedeleş copilul urlând şi de 25 de ori tatăl, care s-a sustras de la a-i asigura propriului copil dreptul la tată.
Cu tot respectul, această logică mi se pare deplasată.
Ei, iata ca se fac acusi 3 ani decand s-a implementat multdisputatul set de articole 909-912 cu aplicarea art 905, evoluat pe urma in 910-913 cu 906.
In astia 3 ani, rezolvarile efective (reapropierea copilului de nerezident) sunt in preajma lui 0 desi, cf statisticilor, cazurile sunt cu zecile de mii.
Mai mult decat atat, chiar si Art 379, Alin 2, Cod Penal, devine inoperabil din cauza sfantului refuz al minorului.
E cel putin ciudat ca singurul drept conferit minorului din 2013 incoace, incalcandu-se decizia Curtii Constitutionale din martie 2003 (inca in vigoare)

[ link extern ]

este acela de a refuza legaturile personale cu nerezidentul!

Adica minorului nu i se da dreptul de a candida la presedentia Romaniei, dar i se da pe cel de a-si refuza propriul parinte!

Orice psiholog (nascut sau facut) e in stare sa inteleaga apetitul minorului fara drepturi de a se prevala de dreptul care i se da. De ce sa merg la tata daca am dreptul sa refuz? Tata e sever. Inca de cand eram o familie imi amintesc ca mama ma ameninta ca daca nu o ascult...il chema pe tata...cu cureaua. Am scapat de baubau si am si dreptul de a ma considera abuzat daca tata imi cere sa-mi pun hainele in ordine, sa ma spal pe dinti, sa ma comport cuviincios la masa, sa-l ajut la punerea/strangerea mesei etc. Idiotul nu pricepe ca am dreptul sa fac ce vreau daca vin la el si e destul ca EU, MINORUL, accept asta!
Da, e minunat sa vad un ditamai omul, barbat, 180cm fata de cei 120 ai mei, 100kg fata de cele 40 ale mele, ca se intinde pe jos si ma lasa sa-mi sterg picioarele si sa scuip pe el! AM DREPTUL ASTA!!! Daca guitza, il spun mamei care, imediat (in procedura urgenta) va cere ordin de protectie impotriva abuzivului! Mna, sa-l vad acuma pe tata ce zmeu e!
Deocamdata...stau si ma uit: oricine castiga ceva in instanta, ma avantajeaza pe mine in santajul emotional. Eu sunt REGELE si parintii sunt sclavii!!!

PS: Toate femeile mature si intelepte care mi-au placut, au recunoscut influenta tatalui. Mamelor, care va doriti barbati in viata copiilor vostri (indiferent ca sunt baieti sau fete), luati-va responsabilitatea...insamantarii!

@shomo: comentariul dumneavoastra este bun pentru un scenariu hororr nu ajuta cu nimic.
Am pus patru intrebari la care nu ati raspuns, asa ca acest comentariu al dumneavoastra il consider off-topic si jignitor (conceperea unui copil este "insamantare").
Doar observ cum tocmai dumneavostra care tot militati pentru drepturile tatilor mai ales cele "numarabile in bani", sunteti furios pe copii si pe mame. NU ar fi bine sa ne sterilizam toate si sa nu va mai oferim "locul de insamantare" si "produsul insamantarii" pentru a ne ameninta?

Sa va trimit si un bici sa ii biciuti fizic pe copii, nu numai verbal sa va treaca supararea?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
tarkan, utilizator
pai..nu stiu la ce si pe cine sa ajute.
Dna avocat Avlil v-a lamurit cum e cu aplicarea legii existente.
Eu am incercat sa va lamuresc ca legea nu e chiar corecta si nu produce efecte benefice (inca).
Responsabilitatea celei care ALEGE sa fie mama nu se poate ignora.
Vrei/poti/stii...saca schimbi ceva in bine? te astept cu idei si nu cu intrebari retorice.
shomo, nu mi-aţi răspuns la întrebare.
Eu, ca mamă, nu am imobilizat copilul să-l fac pachet şi să-l pun în portbagajul maşinii tatălui, fiindcă copilul, din motive de el ştiute, nu vrea să plece cu el.Nu e vorba de lecţii nefăcute sau de impunerea curăţeniei ci pur şi simplu , copilul îl cunoaşte doar prin încercarea de a-l lua cu forţa, deci fără antecedente de trai în mediu familial. Eu sunt cercetată penal.
El nu vine la program de 25 de ori consecutiv, fiindcă nu vrea/nu poate//nu-l interesează. Deci dreptul la tată al copilului este încălcat tocmai de tată. Dar el nu este vinovat.
Fiindcă Rezoluţia Consiliului Europei este în sensul egalităţii părinţilor-de fapt şi legea 272/2004 este în acelaşi spirit - hai să judecăm echitabil:câte 1000 lei pe zi penalitate atât pentru părintele rezident, cât şi pentru cel nerezident, pentru fiecare zi întârziere.
Sunteţi de acord? Fiindcă Constituţia României prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, indiferent de sex, naţionalitate, religie.
Este grav că unii bărbaţi transformă familia propriilor copii în teatru de operaţiuni militare, în lipsa unor conflicte la care să-şi poată manifesta profesionalismul.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)