avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... servitute penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

servitute penala

Buna ziua! Am un proces de servitute care dureaza de 6 ani de zile,in tot acest timp am fost inchisa fara nici o cale de acces......in unele dintre cazuri mai dificile cum ar fii incalzirea pe timp de iarna...sau..transportarea hranii pt animale ,am fost ajutata de un vecin..dar acesta si-a construit un imobil exact pe portiunea pe care eu treceam,sunt disperata de ceea ce vom face in aceasta iarna,nici macar lemne pt incalzire nu putem sa transportam pe lotul respectiv.De cate ori ajungem la asistarea procesului este amanat...Credeti ca daca as intentiona sa recurg la un proces pt servitutea penala m-ar ajuta cu ceva?Va rog sa ma sfatuiti,sunt foarte dezamagita de sistemul in care decurg procesele!!...Multumesc!
O alta varianta ar fi sesizarea instantei de judecata in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil in vederea obtinerii unui acces pe perioada limitata (uzand de ordonanta presedintiala ), intrucat , neavand o cale catre drumul public , practic exercitarea dreptului de proprietatea e limitata ,ingradita....E justificata si urgenta , prin scurgerea unui timp important in care ati fost privata de acest drept de servitute legala a locului infundat , si neprejudecarea fondului.
Succes.
Cu scurgerea timpului ar putea avea o problema dar eu zic ca poate sa obtina castig de cauza daca dovedeste ca e singura cale de acces.
Avocatul partii adverse ar putea sa ii creeze insa si multe probleme.
Multumesc pt pareri,ma scuza-ti cred ca am facut o gresala cand am afirmat termenul de servitute penala,numai ca eram foarte curioasa cum as putea sa procedez....
Subscriu si sunt de acord cu ceilalti colegi.Nu exista termenul de servitute penala.Dreptul de servitute se refera la o actiune civila.Va sfatuiesc sa vorbiti cu vecinul cel mai apropiat de dvs.,care are iesire la strada .Intrebarea mea este
urmatoarea;

Din moment ce sunteti inca in proces pentru dreptul de servitute ,de 6 ani,fara a ajunge la final (sentinta civila ramasa definitiva si executorie) cum puteti afirma si pretinde ca aveti totusi un drept de servitute?!Doar instanta de judecata hotareste si v-ar conferi acest drept.
Subscriu.Ne exista termenul de servitute penala.In alta ordine de idei,dvs.mentionati ca procesul civil pentru dreptul la servitute dureaza de 6 ani,nu s-a terminat,deci nu exista o sentinta definitiva si executorie in acest sens.Deci,dvs.nu aveti nici un drept de servitute.Doar instanta de judecata poate dispune prin sentinta acest drept.Sfatul meu este sa promovati o ordonanta presedentiala.

Alte discuții în legătură

Ordonanta de urgenta presedentiala probleme probleme Buna ziua!Am un proces de 5 ani si sunt inchisa fara cale de acces de cca 7 ani!Am un proces de servitute! Spre acest loc a fost drum fara acte dar folosit de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pipeaua aura pipeaua aura Locuiesc la casa, am curte proprie, dar, ca sa ajung la strada, merg pe o poteca aflata pe un teren public, luat cu chirie de o familie vecina. Dumnealor au ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)