avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... servitute penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

servitute penala

Buna ziua! Am un proces de servitute care dureaza de 6 ani de zile,in tot acest timp am fost inchisa fara nici o cale de acces......in unele dintre cazuri mai dificile cum ar fii incalzirea pe timp de iarna...sau..transportarea hranii pt animale ,am fost ajutata de un vecin..dar acesta si-a construit un imobil exact pe portiunea pe care eu treceam,sunt disperata de ceea ce vom face in aceasta iarna,nici macar lemne pt incalzire nu putem sa transportam pe lotul respectiv.De cate ori ajungem la asistarea procesului este amanat...Credeti ca daca as intentiona sa recurg la un proces pt servitutea penala m-ar ajuta cu ceva?Va rog sa ma sfatuiti,sunt foarte dezamagita de sistemul in care decurg procesele!!...Multumesc!
Deci nu mai in teleg nimic,un lot infundat are sau nu are dreptul la o cale de acces,pe acest lot aflandu-se doua imobile ,2 familii si cu ceva timp in urma a existat aceasta cale de acces doar ca vecinul pe la care se afla calea de acces a vandut portiunea sa de lot,inchizandu-mi calea de acces,datorita faptului ca legea in care se spunea ca lotul folosit sau ma rog calea de acces in cazul meu,este folosit de peste 30 de ani poate fii reinnapoiat pers respective nu mai este valabila.Nu am afirmat ca am dreptul la o servitute....dar consider ca traim in acest secol ,nu in epoca de piatra!!......
Este posibil ca in conditiile in care pe un lot infundat nu exista o cale de acces...si vietuiesc 6 persoane...sa nu existe o cale de acces??Oricum voi astepta hotararea judecatoreasca in urma procesului care deja exista....si voi urma si sfaturile dvs!




Multumesc!
Uzati de ordonanta presedintiala - ca masura speciala , care nu exclude actiunea pe fond (privind costatarea uzucapiunii de 30 ani in vederea obtinerii dreptului de servitute.)
calea de acces in cazul meu,este folosit de peste 30 de ani poate fii reinnapoiat pers respective nu mai este valabila

Nu ne-ati relatat acest aspect.Va opera prescriptia achizitiva in vederea obtinerii dreptului de servitute.(posesia utila , de 30 de ani, v-a condus la obtinerea acestui drept )
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de urgenta presedentiala probleme probleme Buna ziua!Am un proces de 5 ani si sunt inchisa fara cale de acces de cca 7 ani!Am un proces de servitute! Spre acest loc a fost drum fara acte dar folosit de ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pipeaua aura pipeaua aura Locuiesc la casa, am curte proprie, dar, ca sa ajung la strada, merg pe o poteca aflata pe un teren public, luat cu chirie de o familie vecina. Dumnealor au ... (vezi toată discuția)