avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu fostul angajator

buna ziua! am nevoie de un sfat referitor la un litigiu in munca. momentan lucrez la alta firma in turism de 3 luni cu carte de munca. am ceva probleme cu fostul angajator. Cand m-am angajat la fostul loc de munca, nu am semnat nici un fel de proces de predare primire a gestiunii. Am avut CIM la 4 ore ca secretara, urmand ca pe parcurs sa mi-l modifice la 8 ore ca agent de turism. La sf anului nu au facut nici un fel de inventar al banilor nici cash-ul, nici contul de la banca. Anul acesta in martie am plecat, cu demisie, si decizie de incetare cu acordul ambelor parti. Nici atunci nu am semnat de predare primire nimik, dar in schimb m-au pus sa fac o cerere prin care, daca dupa plecarea mea apar probleme, sesizari din partea clientilor (faceam bilete avion etc) sa raspund. Fisa postului era cea de agent de turism. Cartea de munca mi-am ridicat o fara probleme, patronul nu a adus la ITM nici un fel de nota de lichidare precum ca sunt datoare.
Mi-a spus, asta dupa ce am plecat, ca sunt datoare firmei cu 300 e ( gestiunea din contul firmei), fara sa se fi facut nici un control, gen expertiza contanbila etc. Si acum dupa 3 luni ma amentinta ca daca nu i dau banii ma acuza de inselaciune furt de astea. El nu mi a aratat nici o dovada pana acum....doar mi a zis ca a venit politia la ei, le a luat declaratii, au verificat extrasele etc. La mine nu a venit nimeni. Spuneti-mi ce anume pot face ca amenintarile sa inceteze
Cel mai recent răspuns: eliza84 , utilizator 10:54, 9 Septembrie 2009
urgent am nevoie de un sfat!!
Azi a venit din nou fostul patron sa-mi ceara o parte din datorie. Mi-a spus ca a depus deja plangere la politie, si ca deindata ce organul de politie va reveni din concediu va incepe ancheta penala impotriva mea. El a zis ca are toate dovezile impotriva mea, hartii etc. Se poate sa zica adevaru sau sa minta nu stiu, poate zice doar ca sa ma sperie. Pot sa depun plangere impotriva lui la politie sub acuzarea de amenintare, santaj sau inselaciune? Nu stiu care ar fi mai potrivita, va rog sa ma sfatuiti cumva........va multumesc!
Astept raspuns!
Azi, la discutai cu acel patron a mai asistat cineva?
Aveti vreun martor care poate confirma ca el va ameninta ca daca nu platiti acei bani va face plangere penala. Daca DA....depuneti plangere penala pentru amenintare.
Si nu va apucati sa dati banii aiurea, daca stiti ca sunteti nevinovata.
Iar in cazul in care v-a cheama la declaratii la politie,este bine sa mergeti cu un avocat.
El deja a facut plangere penala, din zisele lui.....nu am fost decat el si eu atat. Insa l-am pus in tema si pe tatal meu ( el stie povestea de la inceput), credeti ca l-as putea folosi ca martor? Si daca da, sub ce acuzatie? Amenintare, hartuire sau altceva? Multumesc
Depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de amenintare ...
buna ziua! acum 1 luna am fost la politie si am dat o declaratie referitoare la cele spuse in plangerea fostului patron, dupa care am depus o plangere impotriva lui ( acuzatii false, violarea corespondentei electronice) inregistrata de politie, si mi s-a zis ca intr-o luna ma vor suna iar. Azi m-a sunat un inspector care mi-a spus ca maine sa ma prezint din noi sa dau o declaratie. Iar va fi nevoie de o alta declaratie? Ce va urma apoi? Multumesc, astept sfat

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva fostului angajator eliza84 eliza84 buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor demisie fara preaviz eastsidaz eastsidaz buna ziua.sunt angajat la un magazin de piese auto,unde mi-am scris demisia mentionand ca doresc lichidare la zi.sefa o zis ca nu ma lasa sa plec fara sa stau ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)