avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilierul juridic in cadrul unui cabinet de avocat

Concret, cum poate colabora consilierul juridic cu un avocat?
Ce poate el face in cadrul cabinetului de avocat?
Cum va colabora cu avocatul? Cum va fi platit? Ce poate efectiv sa faca un consilier in aceasta colaborare?

Multam fain!:coffee:
Un consilier juridic nu poate colabora cu un cabinet de avocat datorită în primul rând caracterului intuitu-persone al raporturilor care se stabilesc între avocat indiferent de forma de exercitare a profesiei (cabinet individual , cabinete asociate , cabinete grupate , societate civilă profesională sau societate profesională cu răspundere limitată) și client . Este o rațiune de ordine publică și de apărare a prestigiului și calității serviciilor avocațiale. Clientul angajează un avocat și este convins că acel avocat care este membru unui barou ce garantează asupra competenței sale profesionale îl va consilia sau asista ori reprezenta ci nu o altă persoană care nu a trecut prin selecția necesară admiterii în avocatură. Dacă avocatul respectiv în urma colaborării săvărșeste o eroare profesională această eroare se va repercuta asupra imaginii întregii avocaturii creând o stare de neîncredere în instituția apărătorului care este avocatul în orice societate cu toate consencințele nefaste pentru profesie dar mai ales pentru exercitare drepturilor și libertățiilor cetățenești

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic- cim? cristina_vilceanu cristina_vilceanu Buna ziua! Sunt consilier juridic dar am inceput o colaborare cu un cabinet de avocatura si v-as ruga sa-mi dati o solutie pentru a-mi putea desfasura ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)
Consilier juridic leusan leusan Un avocat ce are un CI de avocat poate angaja un consilier juridic cu contract de colaborare ? (vezi toată discuția)