avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Temei legal aplicabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Temei legal aplicabil

Buna ziua.
Va solicit opinia intr-o speta complicata.
Ce temei legal este aplicabil in cauza avand ca obiect plangerea impotriva solutilor procurorului in situatia in care printr-un rechizitoriu s-a dispus sesizarea Instantei privind inceperea judecatii fata de un inculpat iar fata de alti 3 s-a dispus clasarea iar fata de solutia de clasare s-a formulat plangere la judecator.
Rechizitoriului i-a fost constatat legalitatea in procedura de camera preliminara s-a dispusinceperea judecatii.
Cauza avand ca obiect plangerea impotriva soutiei de clasare este in curs de judecata si judecatorul m-a intrebat daca sustin ca punerea in miscare a actiunii penale sa fie facuta de procuror sau de Instanta.
Analizand prevederile art.341 cpp se constata faptul ca legiuitorul a prevazut 2 situatii in care se poate admite plangerea.
alin.6 in cauzele in care nu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale
alin.7 in cauzele in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale.

Neintelegerea provine din faptul ca nu stiu daca prezenta cauza poate fi asimilata ca fiind pusa in miscare actiunea penala in cadrul ei cata vreme a fost intocmit un rechizitoriu prin care a fost trimis in judecata un inculpat si clasati alti 3 suspecti, sau ca fiind o cauza in care nu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale cata vreme intimatii cauzei au fost clasati.
Multumesc anticipat pentru opinii
Stima
Cel mai recent răspuns: ContSters115233 , utilizator 18:34, 22 Ianuarie 2016
Contestatie pot depune procurorul, partile si persoana vatamata, cititi Decizia 641/2014 a CCR.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
"Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de aceiaşi autori în aceleaşi dosare ale aceloraşi instanţe şi constată că dispoziţiile art. 345 alin. (2) şi (3) şi art. 347 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală sunt constituţionale în raport cu criticile formulate. "

Deci in continuare doar procurorul si inculpatulpot contesta,potrivit disp.art.347 cpp.

Sau este vorba de o alta decizie? nu am gasit nimic de genul si mi se pare un drept la aparare incalcat..
Cititi si Decizia nr. 631/2015
Multumesc!Ce sanse credeti ca aravea o contestatie sub aspectele prezentate?Imi permit intrebarea data fiind jurisprudenta in materie.Stima
Nu cunosc dosarul si nici motivele invocate ca sa va apreciez sansele.

Alte discuții în legătură

Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)