avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Temei legal aplicabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Temei legal aplicabil

Buna ziua.
Va solicit opinia intr-o speta complicata.
Ce temei legal este aplicabil in cauza avand ca obiect plangerea impotriva solutilor procurorului in situatia in care printr-un rechizitoriu s-a dispus sesizarea Instantei privind inceperea judecatii fata de un inculpat iar fata de alti 3 s-a dispus clasarea iar fata de solutia de clasare s-a formulat plangere la judecator.
Rechizitoriului i-a fost constatat legalitatea in procedura de camera preliminara s-a dispusinceperea judecatii.
Cauza avand ca obiect plangerea impotriva soutiei de clasare este in curs de judecata si judecatorul m-a intrebat daca sustin ca punerea in miscare a actiunii penale sa fie facuta de procuror sau de Instanta.
Analizand prevederile art.341 cpp se constata faptul ca legiuitorul a prevazut 2 situatii in care se poate admite plangerea.
alin.6 in cauzele in care nu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale
alin.7 in cauzele in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale.

Neintelegerea provine din faptul ca nu stiu daca prezenta cauza poate fi asimilata ca fiind pusa in miscare actiunea penala in cadrul ei cata vreme a fost intocmit un rechizitoriu prin care a fost trimis in judecata un inculpat si clasati alti 3 suspecti, sau ca fiind o cauza in care nu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale cata vreme intimatii cauzei au fost clasati.
Multumesc anticipat pentru opinii
Stima
Cel mai recent răspuns: ContSters115233 , utilizator 18:34, 22 Ianuarie 2016
2010-d.u.p. talharie
2012-clasare talharie si disjungere lovire si alte violente in d.u.p. nou 2012
2015-desfiintare ordonanta din 2012 si dispozitii de completare a urmariri sub aspectul infr de talharie
2016- trimitere in judecata a unuia dintre faptuitori prin d.u.p. din 2012 pe lovire si alte violente si clasarea celorlalti faptuitori, cu ignorarea-inclacarea disp judecatorului care a redeschis pe talharie.Rechizitoriu constatat legal

Dincolo de cercetarea defectuoasa de a lungu acestui timp, retinuta deja de PICCJ, as aprecia opinia dvs.sub aspectul prezentat mai sus.
Dosarul este voluminos.
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)