avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu de incardrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu de incardrare

buna ziua!
as dori sa stiu daca eu pe contractul de munca am trecut un salariu de 1200, abs cu studii superioare, angajatorul ma poate plati pornind de la 600 de lei,minim pe ec pentru necalificati?
are dreptul sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:39, 1 August 2009
O sesizare la ITM....in primul rand.Cum ati specificat ca ati facut acest lucru...trebuie sa primiti un raspuns in termen de 30 de zile de la inregistrarea acestei sesizari.
Oricum, raspunderea apartine atat persoanei care a intocmit statul de plata, cat si administratorului firmei angajatoare.
pontajele sunt trimiose de societati catre firme de contabilitate (sau sunt editate de contabil si semnate de reprezentantul societatii), deci societatea are raspunderea acestui pontaj.
Daca s-a semnat un pontaj in care angajatul in mod fals este trecut in concediu fara plata o jumatate de luna, nu contabilul va fi tras la rasopundere, ci reprezentantul societatii.
Dar se pare ca ideea a pornit de la contabil....atunci ce facem cu el, il lasam in pace?
Fiti sigura ca niciun expert contabil nu isi pericliteaza statutul :D
Chiar daca ideea este a lui, responsabilitatea va fi a administratorului societatii.
acum ati inteles si ma bucur ca am putut fi explicita(cat de cat)...
pontajele de plata se intosmeau la biroul de contabilitate, de catre angajatii biroului (adica eu si colegele mele) urmand intocmai indicatiile sefului(expertul contabil)...
la birou exista o stampila a clientului, este trecut numele administratorului si.... surpriza.......cine crede-ti ca semneaza?
desigur contabilul, adik seful meu.
multi dintre administratori nuci nu vad foile de pontaj,iar despre angajatii lor.... nici nu cred ca exista asa ceva
cei drept, pe unii administratori ii mai anunta la tel. ca a mai pus zile fara plata, dar altii nici nu stiu...
si inca ceva care este si mai grav... parerea mea.....
pt un clint-actualiza un stat de plata in care pornea de la venit brut 1000,
veneu fetele, care au afacerea si sunt angajate doar ele amandoua ,vedeau statul de plata si uneori lasau banii pt contributii iar alte ori faceam OP
problema este ca foile de varsamant sau OP-urile aveau calculul pentru un salar brut de!!!!!!! 800!!!!!!
fetele aveau incredere si nu verificau.....
iar explicatia d-lui, cand intrebam de ce face asta, era ca diferenta o va trece in cont la trezorerie pt imp. pe venit miscro (pt socitatea fetelor....(banuesc)....)

iar acum dupa toate astea, vrea sa scape de noi, de mine si colegele mele, si procedeaza in stilul in care am mai scris pe forum
i-am zis ca nu sunt de acord cu decizia de suspendare, concediul fara plata cerut de mine_doamne fereste!!!_poi cine vrea sa stea acum acasa!!!!

raspunsul primit a fost "dama in judecata!!"


dumneavoastra cum ati proceda??????

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - cfs msc_angela msc_angela Ma numesc Angela M. si sunt angajata la o firma din luna iulie 2008. Am semnat la angajare un contract pentru functia de functionar administrativ si un ... (vezi toată discuția)
Salariu minim la patron lore69 lore69 Buna ziua tuturor.Am si eu o problema cu salariul la patron.Pe scurt lucrez la un service,sunt inginer dar am un salariu de tot rasul,adica 600 lei net.Este ... (vezi toată discuția)
Plata la "gri" V14D V14D Buna ziua, De cateva luni am si eu o problema. Invocand criza (in mare masura nejustificat) patronul nostru ne plateste la gri, adica cu sume foarte mici pe ... (vezi toată discuția)