avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare concediu odihna

buna ziua...va rog sa-mi spuneti cum se acorda concediul de odihna in urmatorul caz:....angajatul lucreaza in ture de doua zile 11 ore/zi si doua zile libere si are dreptul la un numar de 16 zile de concediu pentru perioada lucrata decand s-a angajat.....doreste 10 zile de concediu si face cerere pentru zilele 3,4, 7,8,11,12,15,16,19,20.03.2016 si sta acasa practic din data de 1.03 pana in 23.03.2016 (23 incepe munca pe tura lui)....va rog sa-mi spuneti daca este corect ....si in cazul in care pleaca din unitate cate zile de concediu de odihna ii raman sa-i fie platite....si daca nu este corect , cum ar trebui acordate acestea......multumesc...
Cel mai recent răspuns: 10martie , utilizator 13:16, 4 Februarie 2016
Legea se aplica indiferent de durata timpului de munca ... daca se aplica altfel,vi s-ar fi dat alt raspuns.

p.s
Daca aveti o problema, oferiti cât mai multe detalii despre aceasta si nu asteptati ca ceilalti utilizatori sa va ceara detaliile.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
ok....concret ...un angajat a inaintat angajatorului o cerere de concediu de odihna in care cere explicit ca doreste concediu in zilele de 3, 4,7,8,11,12,15,16, 19,20 a lunii martie....a ales aceste zile pt ca atunci ar fi de servici pe tura lui.....el o sa lipseasca in fapt de pe 1 pana pe 23.....1, 2 ,21,22, fiind zile in care nu e de servici pe tura lui.....cate zile se trec in pontaj ca fiind in concediu de odihna????.....
V-am raspuns anterior ca perioada de CO este cuprins aintre 01.03.2015 - 14.03.2015 este perioada in care se acorda CO .

In pontaj aceasta perioada va figura ca fiind in CO.
scuze....dar de ce din 1.03 cand angajatul scrie ca doreste din 3.03???....de ce pana in 14.03 cand el doreste sa fie acasa si in 20.03....faceti va rog abstractie de faptul ca i se cuvin 16 zile si ca ar fi scris ca doreste 10 zile....nicaieri in lege nu am gasit sa scrie ca zilele se pot lua doar consecutiv....din 3.03 pana in 20.03. ar fi 12 zile lucratoare.....deci in pontaj se trec 12 zile de CO???.... am inteles corect???....multumesc....
Cred ca vi s-a spus ca se ia in zilele lucratoare si nu ca nu se pot lua consecutiv.

3, 4,7,8,11,12,15,16, 19,20

Acestea sunt zilele postate de dvs , atunci ar insemna ca in datele de 5, 6, 9,10,13,14,17,18 salariatul sa vina la munca , dupa caz, cum are programul de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna Tania  D Tania D daca am in angajat care lucreaza 11 ore /zi timp de 5 zile urmate de 5 zile libere. Contract cu norma intreaga cu 21 zile de concediu. Logica mea, avand in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna - repaus saptamanal cumulat ade12 ade12 Supun atentiei dvs o speta controversata. Vorbim despre o firma din domeniul forajului al carei program continuu de lucru se compune din 14 zile in santier, 14 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma ocup de partea de resurse umane pentru o societate ... Floricica5 Floricica5 buna ziua ma ocup de partea de resurse umane pentru o societate mai mare si am ceva nelamuriri in legatura cu zile de concediu de odihna . Toti salariati ... (vezi toată discuția)