avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură

O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de aceasta ,,obligativitate" ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
alvorada, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:55, 10 Februarie 2016
De vina nu erau repartitoarele ci persoanele care intocmeau si verificau listele, daca verificati listele de plata din perioada respectiva posibil sa observati si la consumul de apa sau alte fonduri sume mici la anumite persoane, abuzuri,frauda, puteti sa actionati in instanta
Am vazut la TV ca acele repartitoare inregistreza si cu aerul de la ventilator, sa fim seriosi, asta este o alta mare prostie marca UE
Nu este o prostie marca UE ci o hotie romaneasca, deoarece sistemul repartitoarelor nu se foloseste corect.
Vina o poarta robinetele termostatice care sunt reglate sa se deschida automat la 6 grade Celsius, ori, studiile facute in tara noastra arata ca un apartament neincalzit preia 10 grade de la cele din jur.
Si cum robinetul e reglat la 6 grade nu se va deschide niciodata si vei avea cel putin 10 grade gratis, pe banii vecinilor, fara sa apelezi la nico inselaciune.

Nu mai vorbesc de indexe si coeficienti masluiti si de lipsa expertilor care sa verifice.

Profitati de faptul ca legea impune montarea lor, nu si calculul dupa ele.
Cum inteleg ca repartitoarele sunt deja montate va incadrati in lege, dar verificati si normele de aplicare pentru siguranta.
Deci...apartamentul meu era invecinat cu alte 3 apartamente. Sus, jos si altul in dreapta. Sus, nu mai locuieste nimeni(vechii proprietari s-au mutat la vila si tin apartamentul gol). Cel din dreapta are aceiasi soarta(nu locuieste nimeni), Cel de jos este locuit , dar numai de la ora 18:00, pana la ora 8:00(a doua zi). Din aceasta cauza, eu trebuia sa incalzesc si cele 3 apartamente. Plateam foarte mult ptr incalzirea apartamentului, fara sa beneficiez de asa ceva. Mai mult decat atat, din cauza asta a inceput sa apara igrasia in apartament(ceea ce nu exista inainte de montarea acestor repartitoare). Asa cum am sus si in postarea anterioara, Adunarea Generala a hotarat ca aceste repartitoare sa nu mai fie citite de catre firma montatoare(cost 10 lei/repartitor), iara cheltuielile privind incalzirea apartamentelor sa se faca in regim...pausal. Asta se intampla...acum 3 ani. In acest moment mi-a disparut igrasia din apartament, iara apartamentele libere(si in acest moment) au caldura data drumu.
Deci...din pmdv, anularea citirii acestor repartitoare a fost un lucru POZITIV si nu m-as mai intoarce la citirea acestor repartitoare. Nu cred ca UE ar putea sa comande in casele romanilor.
Sunt de aceeasi parere cu tine craciuniliut , dar UE a dat legea iar Guvernul Romaniei a aprobat-o , deci cel mai tarziu termen cand le putem monta e decembrie 2016 , din pacate !
CUM PUTEM SA NU LE REMONTAM ? NU TINE CU ADUNAREA GENERALA , BLA,BLA - VOM PRIMII AMENZI GRUPA MARE DE LA PRIMARII ,(cred)

Alte discuții în legătură

De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)