avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sechestrare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sechestrare minora

Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de vara au venit in Romania unde au stat la bunicii din partea mamei In aceasta vara copilul a venit singur in tara la bunicii din partea mamei, urmand sa stea si la mine dar acestia au manipulat copilul care refuza sa se mai intoarca in Spania unde are rezidenta, refuza sa discute cu mine si cu mama lui. Am vorbit cu mama copilului iar aceasta nu doreste sa isi lase copilul in grija parintiilor ei, ci sa il ia in Spania pentru a-si continua studiile, dar bunicii refuza sa il mai lase pe copil sa se intoarca in Spania. Mentionez ca si eu sunt deacord cu intoarcerea copilului in Spania alaturi de mama lui. Cum pot scoate copilul din " ghiarele" bunicilor, mama copilului neavand concediu pentru a veni in tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:18, 4 August 2009
freeelis a scris:

MIHAI GRIGORE a scris:

Daca socrii dvs va iau copilul si refuza sa vi-l dea inchizandu-l in casa cum se numeste fapta ? Incredintare? Si ce faceti ? Va uitati la el pe fereastra?=D>


:offtopic:
Daca acest raspuns imi este adresat mie .... atunci considerati-l ca un atac la persoana, fapt ceea ce ma determina sa fac aplicare Regulamentului de postare in privinta atacului la persoana.

??????????
Ce atac la persoana? Facem un schimb de idei! Sau intrati in defensiva cand trebuie sa va exprimati punctul de vedere deschis?
Eu unul as sparge usa si va garantez ca nici o instanta din tara asta nu m-ar condamna ca mi-am luat copilul si l-am expediat la fosta sotie care are custodia lui LEGALA!
Cat despre bunici e clar ca sunt dementi sau afectati de vreo boala psihica grava!
Nici eu nu cred ca e vorba de un atac la persoana.

Cat priveste spartul usii si luarea copilului cu japca nu merge daca minorul nu este de acord plecarea impreuna cu tatal sau.
E enervanta situatia dar nu ar merge cu spartul usii...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu cred ca intru in defensiva , dar acel raspuns dat mie chiar il considerat ca o lipsa de fair play ... in raspunsurile mele date user-ilor nu m-am referit si nici nu m-am legat niciodata de familia lor ... prin urmare, il consider offtopic.


:offtopic:
Nu sunt casatorit :) ... si chiar am avut un caz in familie de acest gen, pe care nu l-am rezolvat cu spargerea usilor
Desi este perfect legala spargerea de usi in acest caz chiar sunt curios cum ati reusit sa rezolvati cazul din familie.
:offtopic:
Nici eu nu sunt casatorit dar asta nu inseamna ca nu inteleg prin ce trece un parinte caruia niste bunici nebuni ii tin inchis in casa copilul si refuza sa -l dea inapoi!
Si nu am vrut sa sune a lipsa de fair play ....chiar se vroia o intrebare serioasa!
Spargerea usii e bazata pe lege in caz de sechestrare de persoana fara consimtamantul victimei.
In caz de indendiu, etc.
Dar nu asa oricum si cu incalcarea legii penale.

Alte discuții în legătură

Sechestrare de persoane beludan beludan buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie si un sfat. azi am fost la locuinta parintilor fostei concubine, pentru a-mi vedea baiatul, pe care la tinut ... (vezi toată discuția)
Retinere minor tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el? In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Urgent! incredintare minor de catre bunica corinuta corinuta Ce posibilitati legale are o bunica care si/a crescut nepotul de la varsta de 1 an, acum are 9 ani, sa obtina incredintarea copilului. Mama lui nu s/a ocupat ... (vezi toată discuția)