avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sechestrare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sechestrare minora

Am un copil de 11 ani nefiind casatorit cu mama copilului, dar pe care l-am recunoscut. Acum 5 ani au plecat in Spania cu acordul meu, in fiecare vacanta de vara au venit in Romania unde au stat la bunicii din partea mamei In aceasta vara copilul a venit singur in tara la bunicii din partea mamei, urmand sa stea si la mine dar acestia au manipulat copilul care refuza sa se mai intoarca in Spania unde are rezidenta, refuza sa discute cu mine si cu mama lui. Am vorbit cu mama copilului iar aceasta nu doreste sa isi lase copilul in grija parintiilor ei, ci sa il ia in Spania pentru a-si continua studiile, dar bunicii refuza sa il mai lase pe copil sa se intoarca in Spania. Mentionez ca si eu sunt deacord cu intoarcerea copilului in Spania alaturi de mama lui. Cum pot scoate copilul din " ghiarele" bunicilor, mama copilului neavand concediu pentru a veni in tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:18, 4 August 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

Victima este minor deci consimtamantul sau nu are valoare! Iar custodia copilului o are mama ...deci ea decide ce este bine pentru copilul sau! Nu bunicii care il tin sechestrat!
Cazul mi se pare foarte simplu...trei picioare in usa , ridicat copilul si never ever pe la bunicii nebuni!Eu as chema si politia si 2 martori ca sa nu existe dubii in caz ca se reclama disparitia vreunor obiecte ...ca la astfel de persoane nu ai de unde sa stii ca nu se dedau si la astfel de minciuni!
:D


Eu cred ca va scapa un lucru esential.
Sunt cazuri in care nici cu hotarare judecatoreasca nu poti sa iei minorul.Si asta cu tot tacamul, cu executor judecatoresc, politie, etc.;)
In Romania nu merge asa.Poate prin tarile musulmane ar merge;)

Eu cel putin sa fiu angajat de bunici intr-un astfel de caz as ajunge lejer la cel putin o amenda penala.
Mai mult de o pedeapsa cu suspendare oricum nu s-ar da.
Deci, atentie.Multi savarsesc infractiuni si nici nu stiu macar.
Eu am convingerea ca nu ati proceda asa.;)Cunoasteti consecintele legii penale:)
Daca ,cu-adevarat , cu acest bunici nu se poate comunica , din varii motive , nu ii ramane userului decat varianta plangerii penale .
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu stim daca copilul a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca. S-a zis doar ca tatal si-a dat acordul ca copilul sa plece impreuna cu mama in Spania. Daca copilul nu a fost incredintat mamei, tatal are tot dreptul sa m,earga si sa-l ia de la bunicii materni, chiar si fara procura de la mama. oricum, bunicii nu au nici un drept sa-l retina. Si sunt de acord cu colegii mei ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.
Si nu inteleg de ce politia nu vrea sa va ajute. Sunteti doar tatal copilului.....:sorry:
E foarte posibil ca nu bunicii sa-l retina ( fara drept sa zicem) ci minorul sa nu vrea sa plece.
Daca nu au o hotarare judecatoreasca impotriva bunicilor acestia il pot apara pe minor.
Eu spuneam ca trebuie bine gandita treaba pentru ca altfel bate pasul pe loc.

Varianta cu spartul usii de tata sau de politie cade.
Ar trebui un mandat pentru politie ceea ce nu se va obtine.
Deci, politia nu poate intrea in casa.
Politia, procurorii judecatorii si avocatii stiu cum sta treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
...depuneti o plangere la politie pentru sechestrare minor..
succes

Alte discuții în legătură

Sechestrare de persoane beludan beludan buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie si un sfat. azi am fost la locuinta parintilor fostei concubine, pentru a-mi vedea baiatul, pe care la tinut ... (vezi toată discuția)
Retinere minor tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el? In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul ... (vezi toată discuția)
Urgent! incredintare minor de catre bunica corinuta corinuta Ce posibilitati legale are o bunica care si/a crescut nepotul de la varsta de 1 an, acum are 9 ani, sa obtina incredintarea copilului. Mama lui nu s/a ocupat ... (vezi toată discuția)