avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm

are voie itm-ul sa ceara dovada acordarii tichetelor de masa la o societate? ii priveste pe ei aceasta pr??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 5 August 2009
Mi-au trecut sute de carnete de munca pe mana, dar asa ceva nu am vazut si nici nu am auzit.
Lipsa la stagiu de cotizare la cas, cass, somaj, etc, nu are....... ar putea avea la vechimea in specialitate :O vezi doamne.....5 zile.
Privind lucrurile din optica acelui angajat itm, si co poate fi asemuit unei lipse la vech. in specialitate, nu? doar sta acasa...:))
Decretul ala din 76 s-a modificat- cf. L 130 cu care ne tot piseaza ei, termenul este de 5 zile de la data producerii modificarii. o sa mai caut ca n-am avut timp si gasesc eu si textul cu pricina.
Chestia e ca daca le dau cu legea in freza ma trezesc cu control.
Persoana cu cele 5 zile e la o alta firma, dar acu vreo 2 ani m-am contrazis pe mail cu ei si mi-au trimis control de se cruceau si inspectorii ce caut pe lista lor in conditiile in care avusese, control de fond de la ITM cu 2 luni inainte.
S-au luat dupa numele din detaliile contului de e-mail si m-au gasit
Acu am observat desi am citit-o de 50 de ori. Minunati-va si voi :

L 130/ 1999
"Art. 8 Contractele individuale de muncã incheiate de urmãtoarele categorii de angajatori vor fi inregistrate, in termen de 20 de zile de la data incheierii lor, la directiile generale de muncã si protectie socialã:
Dar….
Art 9 -…
(2) Angajatorii sunt obligati sã depunã la directiile generale de muncã si protectie socialã:
a. actele privind incheierea, executarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de muncã, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora;

Indiferent pe care nu il respecti, tot contraventie este!!!:-/
se procedeaza astfel:
1 angajatul incepe activitatea in data de 01.07.2009 (asa se scrie pe cim)
2 in 20 iulie depui cim la itm
3 in 25 august intocmesti act aditional in care specifici ca din 01 august s-a marit salariul angajatului ... inseamna ca cel tarziu in 30 august trebuie depus actul la itm (in cazul nostru il depui in 27 pt ca 28 este vineri si nu se lucreaza, iar luni este 31 si ai depasit cele 5 zile), tot atunci se inregistreaza in Revisal

Atentie daca angajati in data de 25 august si in 31 se da lichidarea si ati trecut in statul de plata angajatul nou ... se schimba situatia deoarece se va considera modificare introducerea angatului in statul de plata adica 25, astfel ca in 30 cel tarziu sa il inregistrati in revisal si apoi puteti merge la itm cu contractul (la un control se poate lega de acest lucru)
art 9
actele privind iINCHEIEREA .... contractului individual de munca s.a.m.d

Alte discuții în legătură

termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)
Acte aditionale neinregistrate la itm iu8lia3 iu8lia3 Buna seara Va supun atentiei urmatoarea situatie, cu rugamintea de a-mi spune daca este legal ceea ce se intampla sau daca este cazul sa-mi fac griji. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Cim florentinaene florentinaene ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca? (vezi toată discuția)