avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm

are voie itm-ul sa ceara dovada acordarii tichetelor de masa la o societate? ii priveste pe ei aceasta pr??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 5 August 2009
Legea citata de dvs a fost republicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 190 din 20/03/2007. Prin urmare, articolele citate au acum alt continut.:)

:offtopic:
Consider ca este mult mai bine daca postam textele de lege actualizate ...
dan_6393:

Decretul 92 nu s-a modificat din punctul de veder de cae vorbesti, in el se reglementeaza ce si in ce termen se inregistreaza in carnetul de munca.

legea 130 reglementeaza alte lucruri, prinre care cine si in ce conditii completeaza carnetele de munca, ce documente si cand se depun la ITM legate de CIM, comisionul la ITM...etc

articolele citate din legea 130 republicata sunt:

Art. 1. - Contractele individuale de muncă încheiate de următoarele categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de muncă

Art. 2. - (1) Carnetele de muncă ale salariaţilor încadraţi la angajatorii prevăzuţi la art. 1 se păstrează şi se completează de către inspectoratele teritoriale de muncă în a căror rază teritorială îşi are sediul angajatorul.
(2) Angajatorii sunt obligaţi să depună la inspectoratele teritoriale de muncă la care se păstrează şi se completează carnetele de muncă ale salariaţilor:
a) actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora;
b) lunar, dovezile de calculare a drepturilor salariale, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora.

Art. 3. - (1) La solicitarea unor angajatori care au posibilitatea de a păstra şi completa carnetele de muncă ale salariaţilor, inspectoratele teritoriale de muncă pot aproba ca aceste operaţiuni să fie efectuate de către aceşti angajatori.
(2) Angajatorii prevăzuţi la alin. (1) au următoarele obligaţii:
a) să depună lunar la inspectoratul teritorial de muncă dovezile de calculare a drepturilor salariale, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora;
b) să prezinte carnetele de muncă ale salariaţilor la inspectoratele teritoriale de muncă, la încetarea contractelor individuale de muncă ale acestora, în vederea certificării înscrierilor efectuate.

Coroborand cele 3 articole, deduci urmatoarele:

1. CIM se inregistreaza intotdeaun la ITM in termen de 20 de zile

2. daca CM sunt tinute de ITM, atunci se respecta art 2 privind depunerea actelor:
actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, în termen de 5 zile de la perfectarea acestora

3. daca CM sunt tinute de angajator la sediu, atunci se respecta art.3, respectiv nu se depun actele intervenite dupa incheierea CIm pana la data incetarii.

Dupa mine, se pare ca este destul de clar acest aspect.

Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Juste ultimele doua postari !:blush2:
Ce bine e sa ai in jur oameni care sa-ti deschida ochii!
Concluzia (daca lucrezi in domeniu): inainte de a citi de 50 de ori o lege, asigura-te ca este actualizata :)

:P nu te supara pentru ce zic, nu doar tie ti se intampla , personal si eu am surpriza sa constat caa numite prevederi din vreo lege folosita frecvent, nu le-am retinut... :slap: pentru ca daca nu m-au interesat prea mult unele aspecte, normal ca nu=am retinut.
si nici nu suntem enciclopedii ambulante :))
dar de aceea invatam atatia ani, ca sa stim sa cautam in legi atunci cand vrem un raspuns
si cateodata si cand stii sa cauti in legi, mai scapi cate ceva ... :confused:
deaceea este bine sa ai prieteni pe acest forum care te trag imediat de urechi :rtfm:

:bow:
Legislatia in domeniul muncii este foarte complexa si numeroara ... cu greu se pot retine aceste acte normative :)

Alte discuții în legătură

termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)
Acte aditionale neinregistrate la itm iu8lia3 iu8lia3 Buna seara Va supun atentiei urmatoarea situatie, cu rugamintea de a-mi spune daca este legal ceea ce se intampla sau daca este cazul sa-mi fac griji. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Cim florentinaene florentinaene ce trebuie sa faci daca nu ai inregistrat la timp un contract individual de munca? (vezi toată discuția)