avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala impotriva unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala impotriva unui minor

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri si sfaturi pentru situatia prin care trec...concret...fiul meu care are aproape 10 ani ,la scoala, a impins un alt coleg care tragea de el iar acesta a cazut in fund si are o entorsa la mana.
Mama celuilalt baietel s-a dus la politie si i-a facut plangere copilului meu iar colegul fiului meu a declarat ca dupa ce a cazut, fiul meu l-ar mai fi lovit.
Fiul meu declara ca in afara ca l-a impins nu i-a mai facut absolut nimic...
Mama celuilalt copil s-a dus la spital cu copilul si acolo i-au pus mana in gips.
Iar la cateva zile dupa aceasta intamplare a ajuns cu copilul iar in spital deoarece au afirmat ca nu isi mai simte picioarele....
O parte din colegii fiului meu, au afirmat in prima faza, ca intr-adevar fiul meu l-ar fi calcat dar apoi....
O alta parte a copiilor a povestit clar, parintilor acasa, exact cum s-a intamplat fara sa minta sau sa infloreasca lucrurile...
Cert este ca fiului meu i s-a scazut nota la purtare si a trebuit si sa dea o declaratie scrisa in fata politistului...
Va rog mult sa-mi spuneti ce as putea face ?....stiu ca fiul meu nu este violent si nici un agresor si datorita turnurii care au luat-o lucrurile sunt convinsa ca mama celuilalt baiat vrea sa ne dea in judecata si sa ceara daune materiale.
Sunt socata de aceasta atitudine, mai ales ca exact in ziua in care s-a intamplat si mi-a povestit fiul meu am sunat-o si apoi i-am scris intreband-o cum se simte copilul, daca are vreo problema si exprimandu-mi regretul pentru cele intamplate.
Va rog mult.astept un rapuns din partea Dvoastra
Observ ca mi-a fast sters mesajul precedent de catre colega AVILL ca find offtopic..As putea replica ca mai toate mesajele inclusive cele ale stimatei colega sunt intr-o anumita masura offtopic..In general mesajele se refera la sistemul educational, si la psihologia minorului. Cu privire la Franta nu mi se pare un sistem relevant dat fiind nr mare de tineri care imbratiseaza o ideologie discutabila si anume islamismul extremist. Va pot spune despre sistemul italian pe care-l cunosc bine si care nu presupune inchiderea copilului cu camere de supraveghere ci discutii cu psihologul scolii, cu profesoara (diriginta ) denumita "de sustinere" deci un sistem care de educatie cu "vorba buna"..In privinta incadrarii juridice s-a spus in multe feluri ca este aproape imposibila..asta ca sa ne pastram in cadul juridic..desi ce poate fi mai important decat viitorul unei generatii..??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
catalinm75 a scris:

Imi permit sa vorbesc din mai multe motive:

2) Este foarte grav ca se vine DIN INTERIORUL FAMILIEI cu atitudine de genul :"Lasa, ca nu are ce sa-ti faca! Esti copil si legea te apara!" La adapostul acestor vorbe..... progenitura.... FACE CE VREA si sfideaza pe toata lumea!

Ziua buna tuturor....
In primul rand va multumesc tuturor pentru ca ati pierdut din timpul Dvoastra si ati raspuns...sincera sa fiu nu ma asteptam la reactii atat de vehemente...
Dle Catalinm75...sunt mirata si chiar nu va inteleg atitudinea...cred ca ati citit , din tot ce am scris, numai ce v-a convenit...nu am acuzat scoala (nu pana azi !!)...luati de cititi mai cu atentie si fiti obiectiv..
Refuz sa intru in polemica cu Dvoatra,,,si asta dintr-un singur motiv....va pretindeti corect ....cinstit si aparator al dreptatii...dar stiti ce va lipseste???...ceva esential unui Om...empatia...indiferent ca a fost vorba de copilul meu sau de celalalt copil...sau de orice copil (chiar si al Dvoastra) trebuie sa nu uitam ca sunt copii.....in acceptiunea Dvoastra numai ''roboteii'' care trec prin programul de traumatizare aplicat in Franta sunt copii...restul...care nu corespund normelor sunt ....progenituri...mentalitati ca a Dvoastra ii vor duce pe unii tineri in afara Societatii...
Ca sa fiu clara...tot ceea ce am scris a fost o relatare obiectiva si cat mai exacta a ceea ce s-a-ntamplat, pentru ca doream sfaturi de specialitate corecte si obiective...nu un subiect de roman...
Singurele lucruri omise sunt cele legate de situatia mamei celuilalt copil, poate din acest motiv uneori nu m-am facut prea bine inteleasa...dar chiar si sub aspectul anonimatul nu vreau sa scriu lucruri dureroase si urate ...
Legat de caz...astazi dimineata mama celuilalt baiat s-a intalnit cu alte doua mamici care-si aduceau copiii la scoala si era foarte foarte suparata deoarece cei de la medicina legala au refuzat sa-i elibereze un certificat medico-legal ,dupa ce ea s-a prezentat cu actele din spital ,si i-au spus ca medicii nu au gasit nimic..nici la mana...nici la cap....iar cei de la Bagdasar Arseni au facut-o nebuna pentru ca al ei copil nu are nimic...si totusi el tremura...si au avut tupeul s-o trimita la psiholog, pe ea...
Iar de la Grigore Alexandrescu au scris ''entorsa nedepistata radiologic'' si faptul ca mana a fost pusa in gips la cerere...
Case closed.
Si abia acum, cand a inteles si celalalt copil ca trebuie sa dea declaratie in fata unui politist...a inceput sa recunoasca ca...''stii mami...si eu am dat in X si l-am tras si de mana''...

Incercati sa fiti mai empatici...si daca cineva scrie aici ca are o problema...fiti empatici,,,fiti umani...daca puteti fi obiectivi raspundeti, daca nu....abtineti-va...nu doar de ''florile marului'' vin oamenii sa ceara sfaturi juridice...
Apropo , Dle Catalinm75....faptul ca al meu copil somatizeaza ceea ce s-a intamplat.... acum are teama de scoala (care la 4 zile dupa intamplare i-a scazut nota la purtare...neasteptand rezultatul final al anchetei..),,,de colegi... de parintii copiilor ....copilul meu in fiecare dimineata se deranjeaza la burta ,pentru ca ii e frica...nu intelege de ce toti l-au acuzat ca minte si nimeni, in afara de parinti, nu l-au crezut ca spune adevarul...
Ce ati face in locul meu ?...
E trist ca un parinte ajunge sa-si tarasca copilul si pe altii dupa el intr-o asemenea ...mocirla.
Uneori justitia umana poate gresi...ca doar d-aia-i umana...dar cea Divina...niciodata.

O saptamana frumoasa si insorita tuturor :)
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
ariel1407, utilizator
@ ariel1407

I-a scazut nota la purtare inainte de finalizarea anchetei? Doamna, daca a fost vazut, daca a recunoscut fapta.....care e problema? La ce va asteptati? Va repet, comparativ cu ce se practica in strainatate,....e o sanctiune blanda.

Va rog eu, nu mai invocati justitia si dreptatea divina, n-aveti nicio legatura cu asta. Ca, daca ati avea, ati vorbi altfel.....

@ AVLIL

Foarte de acord! Copilul trebuie sa inteleaga ce se intampla in jurul lui! Dar, inainte de a intelege, spuneti-mi dvs ....DE UNDE IA NOTIUNILE DE BINE SI RAU?

Sa nu-mi spuneti ca din jurisprudenta, ca raman ca la dentist....

Va spun eu: notiunile de bine si rau....le primeste de la parinti, doamna! Un copil de 5 ani...nu discerne, nu stie nimic, abia daca a invatat ca nu e bine sa puna mana pe aragaz ca se arde....

Sigur ca empatizez cu copilul meu, dar deciziile le iau eu! Deocamdata eu hotarasc ce cale apuc in educatia copilului meu si, in aceasta situatie, nu dau doi bani pe toata jurisprudenta din lume, care a fost, care este sau care va fi!

Trebuie sa intelegeti ca notiunea de moralitate.....n-are nicio legatura cu legea civila, cu jurisprudenta sau cu alte aspecte. Poate ca sunteti un profesionist desavarsit in avocatura, dar ,sincer, pot sa dau oricand exemple in care legea permite tot felul de grozavii, si, mai mult, le considera normale.........care, moralmente sunt niste grave erori....

Exemple:

1) Avortul. Moralmente: este omor, viata incepe in momentul conceptiei. Civil: o femeie se poate duce oricand sa avorteze....iese din spital si, strict legal, nu i se poate imputa nimic.....

2) Prevederile constitutionale referitoare la libertatea de constiinta..... (nu intru in detalii, ar trebui sa scriu 50 de pagini...)

3) Tot constitutia........nu prevede clar ca familia este uniunea liber consimtita dintre barbat si femeie.....

Si, cate si mai cate....

Exista si reversul medaliei:

Moralmente.....un om poate fi iertat! Chiar si de crima...... Legea penala...ii da 20 de ani de puscarie pentru asa ceva.....cu toate ca el a fost iertat! Poate chiar si de Dumnezeu....(ca tot a pomenit cineva de justitia divina, dar pe care sunt prea putini cei care o inteleg....).

Traim intr-o lume extrem de stramba , doamna avocat!

Si, sa stiti, ca nu-i pot explica fetitei mele de 5 ani nimic din conceptele dvs de jurisprudenta. Eu ii spun deocamdata ce e bine si ce e rau. Jurisprudenta ii va spune ca , ce fac eu, ESTE GRESIT!

Si va invata de la mine lucrurile stea, nu voi astepta sa le inteleaga pentru ca, la puterea ei de patrundere, SIGUR VA INTELEGE GRESIT!

Si, ca sa inchei usor sarcastic: sigur, aveti voie sa va faceti copiii avocati.......

Cu stima, Catalin Marin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
off-topic
@catalinm75: si uite asa ati ajuns mai expert in morala decat Dumnezeu
Buna ziua,
Va doresc tuturor o primavara frumoasa si senina si lipsita de griji si probleme :)
Revin cu rugamintea de a ma sfatui....am crezut ca totul s-ancheiat, dar nu... mama celuilalt baiat refuza sa mearga la politie sa dea declaratie si fiul ei despre ce s-a-ntamplat in acea zi...
A fost chemata de mai multe ori ...dar invoca diferite motive si refuza...
Va rog sa-mi spuneti ce pot face ?...vreau sa vad aceasta intamplare inchisa cu adevarat...
Ce pot face legal ?

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)