AVLIL a scris:
Nu stiu in ce masura ajuta sa fim instante morale.
Juridic, asa cum a intrebat mamica, raspunde institutia de invatamant prin prepusii sai cf. 1374 Cod civil.
Este incredibil de cunoscut un intreg sistem de invatamant, chiar de ce din interior. Eu cunosc azi profesori care fumeaza. Stiu ca exista fumoare ale profesorilor. Stiu ca azi copiii mai consuma tigari si altele inca de la pubertate. Si un parinte poate fi foarte bun parinte, indiferent cate clase ori bani are, asa cum unpedagog poate fi la fel de bun pedagog indiferent ce salariu are. Totusi, asta nu imi da dreptul sa spun ce a fost in acest caz, ca nu stiu.
Parerea mea e sa se impiedice alte actiuni in instante cu o negociere. Nu are relevanta faptul ca mama nu a raspuns la telefon. Negocierea, discutia poate duce la stingerea conflictului, poate aduce beneficii psihologice copiilor, poate face partile sa inteleaga ca nu exista temei de imbogatire pe seama impinsului intre doi copii etc.
Insasi plangerea penala facuta de un parinte imi da senzatia ca acel parinte nu era bine informat asupra partii juridice a problemei ori ca a facut acest lucru ca hartuire. Astfel, parintii pot fi informati despre drepturile lor si poate atunci au o viziune mai realista a ceea ce pot obtine.
Pe de alta parte, este un subiect delicat, insa nu putem aduce in discutie intreaga violenta din scoli, un caz e un caz, generalizarea deja implica alte probleme psihosociale etc.
Va multumesc pentru raspunsuri...m-au ajutat mai mult decat credeti...
Cred ca ati pus punctul pe ''I''...am fost atat de bulversata si socata de tot ce s-antamplat incat am uitat ca am si eu drepturi...
Dupa socul de a-mi vedea copilul de 9 ani jumate dand o declaratie in fata unui politist, saptamana trecuta ...azi mi-am revenit..
Astfel am aflat ca in prima faza s-a sfatuit partea vatamata sa accepte o mediere ,o discutie, o lamurire a ceea ce sa-ntamplat...ceva care ar fi putut aduce lucrurile la ceva normal...dar s-a refuzat acest lucru..
Din actele depuse la dosar copilul are o entorsa , nedepistata radiologic si i s-a pus mana in gips
la cerere,,,,si mama copilului merge din doctor in doctor sperand ca strangand foi de observatie vor ''cantari'' mai mult la dosar...dar refuza ca al dansei copil sa dea declaratie cu ce s-antamplat exact in acea zi.....ideea este ca acel copil nu are o alta problema medicala....
Si voi ce aruncati cu pietre...ce pot spune..ori ati uitat de copilarie...sau poate nu aveti copii...credeti ca un copil de 9 ani si-un pic poate si rau ???...agresor???...cred ca trebuie sa stati mai mult intre copii...sunt la varsta ;a care vor sa fie liberi...sunt baieti ...se joaca cu sabii imaginare ...
Si pentru ca nu-s absurda si nici rau intentionata, cum sugerati unii dintre Dvoastra....si nu va inteleg inversunarea impotriva mea....am, acceptat idea de a-mi duce copilul la un consult psihologic...poate eu in dragostea de mama nu vad tendintele agresive ale fiului meu...
Nu mai blamati nici profesorii....Dl Catalinm75...poate ca nu m-ati inteles...nu blamez profesorii...scoala trebuie sa ramana scoala, atat pentru elevi cat si pentru profesori ...
O saptamana frumoasa tuturor
Am scris sperand raspunsuri practice si la obiect...ca al Dnei Avocat AVLIL....pentru educatie morala...am doi parinti extraordinari