Prin somatie de plata, nu stiu in ce perioada, dvs. stiti sau cei care v-o trimit. Nu au de ce sa mai piarda timpul sa va cheme la ei, poate doar daca insistati dvs. sa la spuneti ceva, dar fara sa platiti ceva nu vad pentru ce sa-i deranjati.
Nu pot eu sa evaluez sansele cu poprirea doar pe venituri, executorul, cum v-am spus, poate actiona pe toate caile sau doar asupra veniturilor.
Revin cu o continuare a celor relatate mai sus. Dupa ce s-a inceput executarea silita, prin poprire pe salariu, primesc de la executorul judecatoresc o copie a unui proces-verbal (o alta fiind trimisa bancii creditoare), prin care aduce la cunostinta partilor implicate ca imobilul si terenul sunt proprietatea mea pentru ca asa figureaza la rol, ( chiar daca nu am acte), dar ca nu poate sa o execute, deoarece nu are carte funciara si numar cadastral.
Apoi solicita bancii sa ”intreprinda masuri” care sa ma oblige sa-mi scot de la cadastru aceste acte, ca sa o poata executa.
Intrebare: Poate banca sa ia astfel de masuri in conditiile in care adevaratul proprietar refuza sa imi faca acte cat timp este el in viata?
Si...e normal sa insiste pe aceasta problema, in conditiile in care deja a trecut la masura popririi pe salariu? Ce se doreste de fapt?
Se dorește, evident, recuperarea creanței. Banca trebuie să își recupereze cât mai repede creanța deoarece, în acest moment, a constituit provizioane pentru suma pe care le-o datorați. Adică, pe lângă prejudiciul adus de dumneavoastră, au mai luat din buzunarul lor o anumită sumă e care o țin indisponibilizată până recuperează creanța. De aceea vor să execute imobilul , să își elibereze provizionul cât mai repede.
Acesta este și motivul pentru care se vând creanțele așa de ieftin către recuperatori.
Banca ar putea să facă o acțiune în obligație de a face și să vă oblige să intabulați imobilul. Ba chiar o pot face ei, pe cheltuiala dumneavoastră. Cum adică figurați cu imobilul pe rolul fiscal, dar nu aveți acte? În ce bază v-ați deschis rol?
Hai sa-i spunem ””eroare”...habar n-am cum a fost posibil sa am rol inainte de a avea acte. Am inteles ca la rol poate figura oricine cat timp se plateste impozitul, chiar daca nu exista acte de proprietate.
Întrebarea mea e cum as putea sa conving executorul sau banca, ca nu stiu de fapt de cine depinde, in principal, sa ramana doar masura popririi...care e de altfel cea mai sigura si pentru ei, avand in vedere ca atat cartea funciara cat si scoaterea imobilului la vanzare necesita timp...?
Mai mult decat atat, am fost si la banca inainte de a se incepe poprirea pe salariu si am intrebat daca mai sunt si alte masuri pe care banca le-a impus.
Mi s-a raspuns ca ramane la latitudinea executorului, dosarul nemaifiind la ei.