avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii banci, executare silita imobil neintabulat
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii banci, executare silita imobil neintabulat

Subiectul :credit de nevoi personale, neachitat la timp din cauza inposibilitatii de plata, cauzate de cresterea mare si repetata a tuturor costurilor, hrana, utilitati, sanatate, copil..etc.
.instanta, verdict nefavorabil...s-a trecut la masura executarii silite.
Intrebari:
1. Pot fi executata pe mai multe cai in acelasi timp de catre executor? (poprire salariu, confiscare bunuri mobile si/sau imobile)?
2. Banca mai poate interveni cu propria solicitare privind metoda de recuperare a sumei, odata ce dosarul a ajuns la executor?
3. Pot fi executata silit pe o casa pe care nu am acte de proprietate (donatie, contract de vanzare cumparare sau titlu de proprietate) desi la rol in registrul agricol figurez eu, din dorinta tatalui care este de fapt proprietar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luminitatoma , utilizator 14:55, 24 Martie 2016
Eu zic că e intenție, nu eroare. Intenționat nu v-ați înscris în CF, ca să nu vă fie executat silit imobilul.
M-aș înscrie și eu cu rol pe Casa Poporului, dar nu am cum.
Executorul nu face decât să execute ce i-a cerut banca. banca i-a cerut sămeargă pe toate formele. Dacă aveți un debit mare, nu cred că reușiți să îi convingeți. Doar dacă faceți un angajament de plată și banca îl acceptă, suspendând astfel executarea silită.
Ce inseamna mai exact ”angajament de plata”? Insasi poprirea, nu poate constitui acel angajament, cat timp exista un salariu ?
In cealalta ordine de idei, nu a fost ”intentie de a ma eschiva, din moment ce am fost trecuta la rol cu cativa ani inainte de a-mi propune sa fac creditul in cauza.
Ca o lamurire, casa a fost inceputa prin anii 1993, nici nu stiu daca la momentul acela se facea carte funciara...iar parintii nu ne-au facut acte, tocmai din dorinta expresa de a nu instraina cat sunt ei in viata. Apoi sa fi vrut si nu am mai fi putut noi sa suportam cheltuielile aferente acestor acte, ....drept urmare totul a ramas in coada de peste. Ei inca traiesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
luminitatoma, utilizator
ok,

O soluție ar fi să meargă părinții și să își înscrie în CF imobilul, ca să fie al lor.
Dacă este o casă la țară, fără mare valoare, nu vor face nimic , costă prea mult.
casa este la tara, nu e prea mica, doar ca e inceputa si neterminata....nu toata e locuibila...iar datoria noastra, cu tot cu onorarii si instanta este de 39,600. Asta se considera o datorie enorma?

Alte discuții în legătură

Datorie recuperatori yonutz113 yonutz113 buna ziua! in urma cu cativa ani (prin 2008) am facut un imprumut la banca, iar la putin timp dupa aceea am facut si un card de credit cu limita de sold ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca olimpia baciu olimpia baciu o intrebare legat de executarea silita a bancii ? am un credit la o banca , credit de nevoi personale garantat cu salariu, fara credit ipotecar. Asa cum se ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de sub sechestru a unui imobil menuet_30 menuet_30 Buna ziua, Am in posesie un imobil, pe care este pus sechestru datorita a doua executari judecatoresti. Mentionez ca am facut angajamente de plata cu ... (vezi toată discuția)