Cu tot respectul.....va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra, atat domnului cat si doamnei avocat ! Imi cer scuze ca am lipsit de la dezbaterea subiectului , insa acum am posibilitatea de a analiza mai amplu opiniile dumneavoastra de specialitate , pe care le apreciez in egala masura si chiar ma bucur ca exista opinii diferite pentru ca doar asa poate voi reusi sa gasesc si eu un raspuns relevant pentru situatia in care ma aflu . Ceea ce doresc sa precizez este ca ...situatia de fapt prezentata in actul de acuzare este in mare parte diferita fata de situatia pe care am prezentat-o eu in scurtul istoric al faptelor si care in opinia mea este cea reala ....si asta se poate remarca facand diferenta intre scurtul istoric al situatiei de fapt prezentat la inceput si ceea ce am spus ca s-a retinut in actul de acuzare . .As dori cu aceasta ocazie sa mentionez ca intr-adevar pentru mine este prea tarziu sa se mai poata face ceva ...sa se mai schimbe ceva ....dar aceste discutii ....opinii....prezentate aici , poate vor servi la elucidarea anumitor nelamuriri ....pentru ca am vazut ....si vad... ca ele exista, chiar si printre profesionisti ....referitor la aceasta problema pe care poate ca nu numai eu am intampinat-o . Sunt constient ca au fost ...sunt ...sau vor mai fi situatii similare ...si daca pentru altii tot ceea ce dezbatem aici ar putea avea un minim de utilitate ....inseamna ca nu dezbatem in zadar !!!
Referitor la sustinerile doamnei avocat ...." In cazul dvs., chiar daca la controlul cu aparatul etilotest alcoolemia a fost 0, organele de politie ar fi putut presupune ca sunteti sub influienta unor substante psihoactive, astfel ca refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice se pedepseste, chiar daca alcoolemia la aparatul etilotest a fost 0."....VA ROG CITITI CU ATENTIE ACEST TEXT DE LEGE ....ESTE VALABIL IN AMBELE CAZURI LA CARE FACETI DVS REFERIRE ....CAPITOLUL VI
Infracţiuni şi pedepse
Art. 88
(1) Recoltarea probelor biologice se face în unităţile de asistenţă medicală autorizate sau în instituţii medico-legale şi se efectuează numai în prezenţa unui reprezentant al poliţiei rutiere.
(2) Stabilirea concentraţiei de alcool sau a prezenţei în organism de substanţe ori produse stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora se face în instituţiile medico-legale autorizate, în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătăţii Publice.
(3) Stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat sau testarea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate.
(4) Stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat se face de către poliţia rutieră, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(5) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de poliţistul rutier cu un mijloc tehnic certificat şi depistată ca având o concentraţie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unităţile sau instituţiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge.
(6) Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată cu un mijloc tehnic certificat ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării probelor biologice sau testării cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(7) Conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, testaţi în trafic cu un mijloc tehnic certificat, care indică prezenţa, în produsele biologice, a unor substanţe sau produse stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, li se recoltează obligatoriu probe biologice.
Codul Rutier actualizat prin:
Legea 187/2012 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal din 24 octombrie 2012, Monitorul Oficial 757/2012;
OUG 63/2006 - pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 6 septembrie 2006, Monitorul Oficial 792/2006;
OUG 63/2006 - pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 6 septembrie 2006, Monitorul Oficial 792/2006;
Detalii:
[ link extern ]
[mesaj editat - 1.3 din regulament]