avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa rezolv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa rezolv?

Pentru unul din salariati medicul de med.muncii a eliberat fisa de aptitudine, dupa controlul medical periodic, cu valabilitate de 4 saptamani. In acest timp salariatului i s-a cerut sa faca un control psihiatric. Salariatul a refuzat controlul prin diverse tertipuri. Cert este ca perioada de valabiltate a fiseia expirat , salariatul desfasoara activitate, si ne gasim exact in situatia initiala: unitatea solicita rezolvarea cazului , iar medicul de medicina muncii, prin adresa scrisa , cere rezultatul controlului psihiatric pentru a face reevauarea salariatului. Cu salariatul s-au epuizat toate caile de comunicare.
Cum se rezolva legal aceasta problema? care sunt obligatiile unitatii? Care sunt obligatiile firmei de med.mucii, respectiv ale medicului?
Multumesc pentru raspunsuri .
Altfel spus, medicul de medicina muncii i-a pus sau nu apt pe fisa de aptitudini?
Daca acesta are rezerve, atunci trebuia sa ii faca niste recomandari si sa nu-i elibereze fisa decat dupa rezultatul analizalor sau testelor suplimentare.
Daca nu are apt pe fisa, de ce l-ati mai primit la serviciu.
Pana isi face testele, suspendati cim ca masura disciplinara.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Referitor la fisa de aptitudini, am inteles ca aceasta este intocmita de medicul de medicina muncii.Daca am un restaurant cu 16 salariati, tr sa am contract cu medicina muncii?Care este aceasta regula, difera de numarul de salariati, de activitatea societatii, sau este obligatoriupt orice societate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"inapt temporar" Danaioana Danaioana Un angajat din cadrul unei institutii publice prezinta angajatorului fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii din care rezulta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - concediere marisalan marisalan Buna Ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema : am o angajata care a fost trimisa sa efectueze controlul medical periodic de medicina ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii aprilie76 aprilie76 Mi-i se cere de la serviciu sa ma duc la un cabinet pentru controlul medical la reluarea activitatii. Eu am refuzat spunandu-le ca sunt obligati conform HG ... (vezi toată discuția)