avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren sub apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren sub apartament

Buna seara la toata lumea......
in urma cu 15 ani fostul meu patron de origine straina a vrut sa cumpere un apartament intrun imobil deja construit in orasul meu natal....pentru a putea devenii proprietar al acelui apartament a trebuit ca eu sa devin proprietarul terenului sub apartament......bineinteles ca actul de proprietate l a pastrat el dar impozitul pe teren vine pe numele meu....
de curand fostul patron a intrat in contact cu mine pentru a ma convinge de a i semna o inputernicire pentru a putea vinde acel apartament contra unei sume ....modice....
intrebarea mea este.....ma poate obliga cineva sa vand acel teren (sa semnez acea inputernicire)? am fost deja amenintat ca va angaja un avocat......
va multumesc in avans pentru raspunsurile dumneavoastra....
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:46, 26 Februarie 2016
Ca sa luam tot exemplul cu masina, dacă ați avea act de proprietate pe ea, de vândut, nu va obliga nimeni sa vindeți, dar dvs v-ați prezentat cu patronul ca el sa cumpere mașina, însă nu putea sa o cumpere cu tot cu roti pt ca legea nu ii dădea voie. Și atunci, actul s-a făcut pe roti pe numele dvs, dar restul pe numele lui, asta ca și acte pt ca în realitate și rotile sunt ale lui mai ales ca el a platit pt ele..asa ca daca omul o sa poată dovedi asta în instanta,adică faptul ca a fost o simulatia, rămâneți dvs cu actul ca amintire. Nu o sa vindeți ca vb lui Avlil, nu veți avea ce și o sa ii plătiți cheltuieli de judecată ( astea se plătesc de aia care pierd procesul) cat sa își mai ia o mașină, ce e drept second hand.
Riscul e mare sa pierdeți, asa ca ar fi în interesul dvs sa va intelegeti pt o sumă care sa va facă meritat deranjul pt treaba asta.
Cand ati vandut ,ati vandut cu totul.
Moral este al cumparatorului si prin proces va deveni si legal .
In proces poate solicita daune morale ,este mai bine sa va intelegeti amiabil cu ex-patronul .
@ gi-jane2
Terenul nu l-a platit si nici impozitul. Suma de bani sa o ceara, pentru ce ? Pentru ca a facut o ilegalitate, s-a facut partas la a frauda statul roman de catre un cetatean strain?
Si totusi, persista intr-o, ambitie, ambitie care poate sa-l coste.
Da, caz tipic " cuiul lui Pepelea" !!!!
Va dati seama ca vindeti pielea ursului din padure? Un teren pe care nimeni nu il poate folosi la nimic si pentru care riscati sa platiti impozite in anii urmatori pentru ca daca italianu nu mai plateste o sa vi se impute automat pentru tot restul vietii si nici nu vi-l va cumpara nimeni altcineva. Impozitele nu se prescriu si la orice problema intati le ve-ti plati pe ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa devin proprietar pe mașină mamei Alexandra chitu Alexandra chitu Am cumpărat o masina și am inregistrat-o pe numele mamei. Ce trebuie sa fac sa o trec pe numele meu sau sa dovedesc ca și eu sunt proprietar fără sa fac ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare pompi02 pompi02 Buna ziua ! As vrea sa va rog sa ma ajutati cu o problema. Parintii mei traiesc amandoi, au o casa construita pe un teren, care este mostenit de mama mea ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism fagaras1955 fagaras1955 Buna ziua, doresc sa vand un autoturism inmatriculat pe care l-am cumparat fara nici un document de vanzare cumparare cu proprietarul. toate actele masinii ... (vezi toată discuția)