avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa?

In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de vizita sau sa fie stabilit domiciliul sau la domiciliul parintelui creditor.
Pe scurt, isi expune el isusi refuzul prin actiunea initiata in fata instantei care va judeca contestatia la executare.

In conditiile in care minorul refuza sa isi exercite un drept si are chiar dreptul de a decide cine sa fie in preajma lui sub aspect juridic ar trebui sa aiba dreptul de a se opune la executarea silita indreptata in principal impotriva sa.

Asadar, sustin ideea ca insasi minorul sa formuleze o contestatie la executare impotriva unei hotarari judecatotoresti care il implica in mod direct.Consider ca, varsta de 7 ani este cea de la care minorul isi poate exercita dreptul de a alege daca vrea sa aiba sau nu un parinte in preajma sa.Practic el este cel mai stresat de o executare silita pe care nu o doreste si il si afecteaza emotional daca parintele debitor este stresat la randul lui de creditor si de executor cu tot felul de constrangeri pecuniare.

Astept obiectii in contra celor sustinute mai ales in ceea ce priveste existenta sau nu a dreptului minorului de a fi titularul unei astfel de actiuni de contestatie la executare impotriva unei hotarari care este indreptata impotriva sa.

CEDO forteaza statul la executarea unei hotarari judecatoresti dar dreptul minorului de a se opune la executare el insusi ar trebui sa ii fie recunoscut pentru ca are si el dreptul la intimitate si la viata privata si drepturile acestea statul nu le poate impune nimanui sub forma de obligatii intrucat sunt drepturi.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:51, 29 Februarie 2016
Dvs. inteleg ca nu recunoasteti de fapt si de drept drepturile minorului, drepturile individuale ale copilului, drepturile civile si drepturile fundamentale.
E adevarat ca nici CEDO nu prea a avut de de judecata pe partea cu drepturile minorului deoarece nu a fost sesizata pe aceasta problema.

Conform jurisprudentei CEDO avem tati care s-au plans de incalcarea drepturilor si de aici a pornit problema.

Tatii erau de treaba cumva si au patit cam ca dvs. dar mai rau...

Nu am remarcat sa se fi analizat si drepturile minorului in raport de tatal sau la CEDO.

Probabil ca vor urma judecati la CEDO deoarece legea nu este grozava astfel incat minorii si parintele debitor sunt grav discriminati daca executarea porneste de la o hotarare judecatoreasca gresita care trebuie pusa in executare.

Am intuit bine unde exista problema si se poate constata chiar ca nu exista nimic intrucat minorul si parintele debitor nu a sesizat CEDO pana acum...

Sper sa apara jurisprudenta CEDO care sa combata ceea ce exista in prezent.

Dar...mai ales sper...sa nu se ajunga la CEDO si sa se castige procesul in tara...

La CEDO nu se ajunge decat daca pierzi procesul in tara...

In cazul expus de mine sunt doua procese.
1.Contestatia minorului formulata in nume propriu;
2.Contestatia parintelui debitor pentru ca este obligat la penalitati de intarziere desi este nevinovat.

Daca se admite contestatia la executare a minoirului si se anuleaza executarea nu va mai exista al doilea proces.Insa...exista o problema deosebit de serioasa tocmai datorita urisprudentei CEDO in aceasta privinta...

Sunt chestiuni diferite cumva, dar pot avea si o legatura...

Sper ca CCR sa rezolve problema nationala cu penalitatile date in mod discriminatoriu de lege pentru parintele nevinovat si sa nu se mai ajunga la CEDO.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Numire curator într-un proces cu copil minor, pentru stabilire autoritate pĂrinteascĂ și legĂturi personale cu părintele nerezident ContSters379576 ContSters379576 Cazurile de numire a curatorului special sunt strict şi limitativ prevăzute de lege, deoarece curatela specială reglementată de art. 150 Noul cod civil ... (vezi toată discuția)