avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj dupa conc. indemnizatie copil - unitate lichidata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj dupa conc. indemnizatie copil - unitate lichidata

Buna ziua, ma numesc Ghiurutan Mihaela si am nevoie de un sfat.
Eu sunt in concediu de crestere copil pana maine, maine implineste copilull 2 ani, iar unitatea la care am lucrat s-a lichidat intre timp. Am fost la somaj sa vad daca o sa primesc somaj in cazul acesta si de ce acte am nevoie, unde mi-au cerut carnetul de munca . Am fost la ITM, carnetul nu mi inchis, iar doamna lichidator care s-a ocupat de unitate mi-a spus ca dansa nu mai poate semna nimic, nu-mi poate face inchiderea carnetului de munca. Intrebarea mea e ce se intampla in acest caz cu carnetul meu, cine mi-l inchide, il inchide ITM automat? unde trebuie sa apelez? ca sa pot sa-mi fac si dosarul pt. somaj.
Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult.
Ok, ma scuzati ca am mai deschis un topic cu acest subiect, dar am uitat aici sa intreb daca e adevarat ca ar trebui sa fiu angajata pt. o zi si apoi concediata pt. a beneficia de ajutoruul de somaj ( asa mi s-a spus de la AJOFM), de aia am deschis un alt topic si mi-am spus toata situatia pt. a se intelege mai bine cazul meu.
Buna, am revenit cu noi date despre cazul meu.
Am fost azi la ITM unde am fost trimisa la un consilier sa ma indrume. Doamna de acolo mi-a spus ca ce pot face este sa actionez in instanta firma, ca ei nu pot sa-mi inchida carnetul de munca fara o sentinta judecatoreasca.
Am fost si la judecatorie unde m-am interesat ce trebuie facut, de acolo mi s-a spus sa actionez in instanta ITM, pentru ca firma fiind radiata (radierea a fost pronuntata la data de 22.04.2009), nu mai am pe cine da in judecata., asa ca am facut o cerere prin care am chemat in judecata pe ITM pt a-mi inchide si elibera carnetul de munca. Am mai fost si la Registrul Comertului de unde mi-au dat o copie de pe sentinta de radiere a firmei, pe care am anexat-o la cerere.

Va rog mult de tot sa-mi scrieti sa-mi spuneti daca am facut bine ca am actionat asupra ITM-ului sau trebuia totusi asupra firmei Va rog mult sa-mi raspundeti, sunt f. dezorientata si nu mai stiu ce sa fac.
Cred ca este o prostie intrucat ITM-ul nu se poate substitui in lociul lichidatorului sau fsotului dvs angajator ... iar daca instanta va obliga ITM-ul sa va inceteze c.i.m. atunci nu cred ca se va inchide cu un articol astfel incat sa beneficiati de somaj ....

Cred ca actiunea trebuia introdusa impotriva lichidatorului si nu a ITM-ului.
Alte pareri mai sunt?
CErerea respectiva se mai poate retrage, se poate face alta?..............:((
Se poate face cerere de renuntare la judecata ....
Din experienta personala, in cazul dvs ITM-ul va poate incheia c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. ... insa sunt de parere ca lichidatorul trebuie dat in judecata si tras la raspundere pentru ca nu si-a facut corect treaba.

Alte discuții în legătură

Somaj mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua, situatia mea e asa: acum sunt in concediu ingrijire copil pana maine, maine implineste copilul 2 ani, inainte sa intru in maternitate am lucrat 2 ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa somaj? mihu03gaby mihu03gaby Buna ziua As vrea sa mai fac un copil, dar nu stiu daca o sa am dreptul la concediu de crestere copil in situatia mea: - am fost in CCC pana la 06.08.2009 cu ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc alycris alycris Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul ... (vezi toată discuția)