avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie rampa intrare in bloc pentru persoana cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie rampa intrare in bloc pentru persoana cu dizabilitati fizice

Buna ziua,

va rog frumos daca cineva stie sa ma indrume in cazul in care bunica mea este acum paralizata si nu se mai poate deplasa decat in fotoliul rulant, iar administratia blocului mi-a refuzat construirea unei rampi invocand costurile ridicate, cu toate ca spatiul necesar exista, ce pot intreprinde pentru a reusii sa fie construita aceasta rampa?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe_B , utilizator 20:51, 18 Iunie 2020
La blocul nostru s-a construit o asemenea rampa, extrem de simpla. Nu trebuie niciun proiect ci doar 3 scanduri (dulapi) ce formeaza un plan inclinat care este fixat oarecum in treptele de dedesubt. Sigur, daca conditiile permit, se poate aranja si unghiul de inclinare. La noi toata constructyia masoara cam 3 m lungime, adica este "cam" abrubt, insta total functional chiar si de catre doua mamici care merg cu bebele la plimbare (in landou).
Daca vreti, pot sa va trimit cateva fotografii (asloc_pt5@yahoo.com) sa vedeti ce simplu este. Se construieste de catre o persoana (cat de cat pricepute, adica sa stie sa bata un cui intr-o sxcandura) in aprox. 1,5-2 ore.
Apropo's de costuri: au fost suportate chiar de proprietarul care a solicita o aprobare formala de la as. prop.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
Adam Grecu, utilizator
Si noi am construit o rampa prin forte proprii, am achizitionat doar materialele (profil metalice si tabla, vreo 600 lei), nu am facut niciun proiect ci ne-am orientat dupa spatiul disponibil. Nu ne-am pus atunci problema de autorizatii, era un vecin cu handicap in carucior si mai multe mamici cu carucioare, acum bag de seama ca trebuia sa obtinem autorizatii, etc. Tare mie ca va trebui sa o demontam sa nu luam vreo amenda de la primarie.
Stati linistit, nu va impune nimeni nicio autorizatie. Si noi avem la bloc o asemenea rampa, in interior cat si in exterior. Nu ne-a deranjat nimeni de atatia ani.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2016
elga50, moderator
M-a speriat @ynocentta! :)
@ cyan
Nu, nu trebuie a va sperie ce spune @ynocentta, pentru ca este adevarat. Daca ( Doamne fereste! ) se intampla un accident in timpul folosirii acelei rampe, sigur sa fiti ca se vor cauta vinovatii. Mai inchipuiti-va ca pe timpul iernii, copiii o pot folosi ca ghetus, se pot accidenta. Cine raspunde ? Doua grinzi si o podea nu sunt mari valori, nici manopera, comparabil cu birocratia care se ascunde in spatele lor N-ati observat ca de la un timp, in Romania, parca se asteapta sa se produca un accident, incident, orice, pentru ca apoi o haita de experti si inspectori ai multor, diferitelor institutii, sa-si faca activitate ?
Calea legala, chiar daca este vorba de timp, este cea recomandata. Locatarii in mod sigur vor fi de acord, rampa putand fi folosita si de mame cu copii mici, in landou.Si poate chiar se vor implica si in acoperirea c/v lucrarii.
Stiti vorba" oala acoperita, nu da praful in ea ".

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Obligație plata investiție rampa acces mamimanuma mamimanuma Buna ziua! Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc, As avea rugămintea de a-mi spune daca pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)